În țara lui Iohannis, Barna, Kelemen, Orban, Kövesi, Hellvig, Fritz și Clotilde,...

În țara lui Iohannis, Barna, Kelemen, Orban, Kövesi, Hellvig, Fritz și Clotilde, Seidler și Cosette, politicieni-marionete ale unor interese obscure

0 65

Căutându-și-o cu lumânarea, Avocatul Poporului constată că din toate cele naiba-știe-câte-zeci de hotărâri ale CNSU adoptate încă de la începutul pandemiei (martie 2020), au fost publicate în Monitorul Oficial… aproape una, și-aia de fapt ieșită din vigoare după vreo patru zile.
Să ne înțelegem: pe cale de consecință, toate hotărările CNSU în baza cărora sunteți ținuți ca vitele în staul, iar pe străzi cu măști neconforme, dar general obligatorii [mă rog, cu excepția cazului în care sunteți miniștri, v. infra] sunt lovite de nulitate.
Azi-noapte la Brăila, din ceea ce se distinge în înregistrarea video, un tânăr e lăsat pe caldarâm într-o baltă de sânge, cu jandarmii plimbându-se impasibil pe lângă el, oarecum inoportunați chiar, ca și cum ar fi fost nevoiți să treacă pe lângă un rahat de câine.
În paralel, țiitoarea-șefă a celui mai neprihănit politician din galaxie (mă rog, cu posibila excepție a lui Vlad OM-ul) insistă, tot mai vocal, pe ideea abolirii proprietății private. Că doar, oricum, cei din stradă sunt niște săraci, deci n-ar fi deranjați de o asemenea măsură, așa-i?

În țara lui Iohannis, Barna, Kelemen, Orban, Kövesi, Hellvig, Fritz și Clotilde, Seidler și Cosette, politicieni-marionete ale unor interese obscure și trompetele lor fanatizate din social media își fac propriul popor xenofob, alegând și augmentând cu lupa, din mii și mii de protestatari, o mână de exaltați (dacă nu chiar bolnavi psihic).
Iar figura eponimă a unei subculturi cu lecturi de Wikipedia, lătrăul-șef ale cărui vituperații l-ar fi lăsat mut de invidie până și pe Mussolini (asta dacă tot e să vorbim de fascisme), plusează: cei din stradă ar fi niște… ”analfabeți funcționali” [sic].
În aceeași democrație cu epoleți, e vorba să se scoată din nou în stradă Armata, cu atribuții de control al populației civile.
Pentru că, nu-i așa?, Armata a fost întotdeauna alături de popor: și la Răscoala din 1907, și la grevele muncitorești din interbelic, și la colectivizările din Vrancea sau Argeșul anilor ’50, și pe podul Decebal din Timișoara la Revoluție, etc.
Și pentru că nu se adunaseră deja destule, apar în sarabandă poze cu miniștri, adică înalți demnitari ai statului, micționând cu boltă pe obligativitatea purtării măști în spații publice. Pentru că, nu-i așa?, botnițele sunt pentru pulime, nu pentru luminata Elită!
Răstimp, cei doi bărbați pe care niște polițiști de la Secția 16 i-au torturat și umilit (în sensul că, între altele, au urinat pe ei) au un pic murit amândoi. Li s-au descoperit, subit și miraculos, oareșce boli incurabile. Ghinion, vorba întâiului-dintre-egali.
Ce urmează? Săltarea din case în creierii nopții, ca-n anii ’50, a celor care încă îndrăznesc să critice Stăpânirea, sub pretext de zădărnicire a combaterii isteriei? Un experiment Pitești 2.0?
Executarea pe stadioane a celor care refuză vaccinarea?
Ziceți-ne, bre, și nouă, să ne pregătim sufletește.

Ionut Apahideanu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.