In sfarsit – turismul la finantare!

In sfarsit – turismul la finantare!

0 64

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a lansat cererea deschisa de proiecte pentru Axa 5 a Regio-Programul Operational Regional destinata dezvoltarii durabile si promovarii turismului, informeaza MDLPL.
In cadrul acestui domeniu de interventie vor putea fi depuse proiecte pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potential turistic, pentru valorificarea potentialului turistic montan prin construirea infrastructurii necesare, precum si pentru dezvoltarea turismului balnear.
De asemenea, sunt eligibile proiectele pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea structurilor de cazare precum si a utilitatilor aferente, dar si pentru crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente.
Pentru acest domeniu de interventie pot depune proiecte autoritatile publice locale (singure, in parteneriat cu alte autoritati publice locale, in parteneriat cu ONG), asociatii de dezvoltare intercomunitara si IMM-uri .
Alocarea financiara orientativa pentru acest domeniu, in perioada 2007-2013, este de 330,019 milioane euro, din care 231,013 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, restul fiind reprezentat de cofinantarea nationala.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.