In sfarsit scapam de E-uri

In sfarsit scapam de E-uri

0 51

Problema E-urilor din alimentatie a fost pe larg dezbatuta si analizata, devenind una dintre cele mai controversate subiecte la nivel mondial de la ora actuala.
Cu totii stim si recunoastem faptul ca sunt extrem de multe alimente care contin acesti aditivi alimentari, dar masuri in vederea indepartarii lor nu au fost luate pana acum.
Chiar si consumatorii nu se sinchisesc de E-urile inscriptionate pe eticheta unui produs atunci cand decid cumpararea lui.
Se pare, insa, ca Parlamentul European s-a sesizat in legatura cu aceasta chestiune si a hotarat inlaturarea lor din alimente.
Primul pachet legislativ adoptat de forurile europene superioare a prevazut insprirea regulilor privind utilizarea aditivilor din alimente. Insa, de data aceasta, se doreste analizarea in amanunt a tuturor E-urilor si reevaluarea lor pentru a se vedea cu exactitate care sunt consecintele nocive pe care acestea le-ar putea avea asupra sanatatii.
Iata cum vor arata avertismentele de pe etichetele produselor. De exemplu, pe aceasta lista este mentionat E110, un aditiv alimentar care se gaseste in gemurile de caise, bauturile racoritoare, supele la plic si in majoritatea dulciurilor. Daca intr-adevar se va dovedi faptul ca acesta este toxic, va aparea avertizarea: „colorantii azoici pot avea efecte alergice si pot provoca hiperactivitate la copii”.
Insa masura care va fi adoptata cu siguranta si in cel mai mult timp este interzicerea indulcitorilor si colorantilor din alimentele pentru sugari si copiii mici.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.