În sfârșit, o lege care lovește decisiv în clanurile de traficanți de...

În sfârșit, o lege care lovește decisiv în clanurile de traficanți de carne vie

0 62

Deputatul brașovean Gabriel Andronache a reușit trecerea unei inițiative legislative împotriva traficului de persoane cu felurite scopuri prin Camera Deputaților, cu sprijinul unanim al deputaților tuturor partidelor, fapt rarisim în această Cameră.
Abia acum Parlamentul României a demonstrat că membrii săi pot face front comun împotriva unui cumplit flagel care macină România de 30 de ani încoace, traficul de persoane și sclavia sexuală, inclusiv a minorilor. Uniunea Europeană dar și Statele Unite s-au declarat indignate de indiferența autorităților române și de ineficiența luptei împotriva acestei ticăloase îndeletniciri a clanurilor interlope românești.
Cazul de la Caracal a fost numai o cumplită exemplificare a acestui cancer care a afectat și a distrus viața a sute de mii de femei și copii din România după 1989, scandalizând întreaga lume.

O târzie reparație la practicile regimului toxic al președintelui Băsescu
Nu demult în timpul hegemoniei damnatului președinte Traian Băsescu, traficul de carne vie era încurajat prin exportarea sa în afara țării și prin afișarea lui Băsescu în compania liderilor clanurilor interlope din Craiova, placă turnantă a proxenetismului și a traficului de persoane.
Această realitate a fost recunoscută public de fostul președinte însuși. În urma acestei legi profund legitime, infractorii care se fac vinovați de trafic de carne vie, sclavie sexuală, respectiv proxenetism, trafic de minori,dar și violența sexuală, vor suporta rigorile extreme ale legii prin imprescriptibilitatea acestor fapte, asimilate ca gravitate socială cu omuciderea. Un pas necesar, dar care vine însă prea târziu pentru cele câteva sute de mii de victime ale acestor oribile infracțiuni petrecute în ultimii treizeci de ani pe teritoriul și în afara României.
Este unul dintre puținele cazuri când deputații români au arătat responsabilitate și au conștientizat necesiatea înfăptuirii unui bine general pentru cei care i-au ales.
Mai rămâne ca și conducerea Ministerului de Interne și a Parchetelor să dea dovadă de aceeași determinare în lupta cu acest flagel, aspect care a lipsit până în prezent din preocuparea fundamentală a acestor instituții.      

O victorie pentru victimele traficului de persoane și cele ale agresiunii sexuale
,,Mulțumesc deputaților pentru votul unanim oferit acestei inițiative legislative. Prin acest vot se instituie caracterul imprescriptibil al răspunderii penale a agresorilor în cazul unor infracțiuni grave cum ar fi: sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul sau agresiunea sexuală.
De asemenea, se instituie obligația martorilor de a raporta imediat sau de a contacta imediat autoritățile atunci când iau cunoștință despre o potențială infracțiune expusă mai sus. Acest demers este legitim în raport cu situația socială actuală din România deoarece țara noastră este, din păcate, principalul furnizor de carne vie din cadrul Uniunii Europene, cât și din perspectivă constituțională în raport cu decizia CCR nr. 682/2020 prin care Curtea a arătat că este opțiunea legiuitorului să aprecieze, în funcție de politica sa penală, instituția prescripției răspunderii penale.,, a postat pe pagina sa de facebook Gabriel Andronache.
Este interesant acum de observat riposta pe care o vor da clanurile interlope la intrarea în vigoare a acestei legi draconice și justificate în lupta cu această adevărată amenințare la adresa securitatății naționale.

Libiu Mateescu  

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.