In sfarsit Legea refacerii sistemului de irigaţii a fost votata de Camera...

In sfarsit Legea refacerii sistemului de irigaţii a fost votata de Camera Deputatilor

1 708

Camera Deputaţilor a aprobat marti, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care se alocă un miliard de euro pentru refacerea sistemului de irigaţii.
Prima tranşă, în valoare de 145 de milioane, va fi acordată în 2016.
Ministrul agriculturii a anunţat că prezentarea detaliată a investiţiilor va fi cuprinsă în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.
Trebuie spus ca este cea de a doua încercare a ministrului agriculturii de a obţine sprijinul parlamentarilor pentru această finanţare. Proiectul iniţial a fost respins de plenul Camerei Deputaţilor.angela-matei
După ce proiectul de lege pentru refacerea sistemului de irigaţii nu a fost adoptat de Camera Deputaţilor, ministrul agriculturii a venit cu o nouă soluţie pentru acordarea acestei finanţări.
Daniel Constantin, care este şi deputat, a depus amendamente la un alt proiect care vizează activităţile de îmbunătăţiri funciare. Astfel, pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii se acordă un miliard de euro pentru următorii cinci ani, iar prima tranşă de 145 de milioane este prevăzută pentru 2016.
Ministrul agriculturii a anunţat că în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor va fi detaliată şi acordarea acestor investiţii.
De altfel, în cadrul dezbaterilor, majoritatea parlamentară a fost de acord şi cu introducerea unui amendament privind obligaţia prezentării unei strategii.

COMENTARII

  1. cel mai bun lucru care ar putea fii an romania ar fi acesta refacerea sistemelor de irigat pt agricultori care muncesc din greu pt a face ceva si seceta ne afecteaza cu apa an capul locului ai alt curaj de a face ceva,ne-am saturat de seceta mai ales aici la noi an sud -ul romaniei asteptam cu mare nerabdare acest ajutor din partea celor care ne conduc,va multumesc.nicu olt.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.