In sfarsit, in PDL au aparut si Reformistii!!

In sfarsit, in PDL au aparut si Reformistii!!

0 84
Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a anuntat, duminica, intr-o conferinte de presa, candidatura la sefia partidului, din partea "grupului reformistilor". In conferinta de presa sustinuta impreuna, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Cristian Preda si Adrian Papahagi au anuntat ca vor depune motiunea "Reformistii". "Motiunea pe care o depunem impreuna se numeste "Reformistii" (…) Candidez la conducerea PDL, suntem in echipa, pentru ca vrem sa schimbam si sa reformam PDL, vrem un PDL reformat", a spus Macovei.  
Intrebata de cine se teme dintre ceilalti doi contracandidati, Vasile Blaga sau Elena Udrea, Macovei a spus: "Nu ma tem de niciunul". De asemenea, Macovei a declarat ca daca va castiga alegerile interne va renunta la postul de europarlamentar. "Evident ca partidul se conduce din Romania, din Bucuresti, asa incat voi fi in Bucuresti. Voi renuntala postul de europarlamentar", a spus ea. In schimb, daca va pierde, Macovei a afirmat ca va lupta in continuare pentru principiile in care crede. "Nu o sa ne sinucidem, suntem oameni in toata firea. O sa ne luptam mai departe pentru principiile in care credem. Toti in viata suntem datori sa incercam sa facem binele, sa facem pasul inainte, sa facem progresul. Deci acesta este primul lucru: datoria de a incerca", a declarat ea. Intrebata de asemenea de ce, dintre patru barbati si o femeie, Monica Macovei a fost aleasa pentru a depune motiunea "Reformistii", aceasta a raspuns: "Pentru ca eu sunt cea mai curajoasa". Macovei a insistat totodata ca decizia de a intra in cursa pentru sefia PDL a fost luata fara o consultare cu Traian Basescu. "Decizia pe care am luat-o am luat singuri si am luat-o chiar de mult timp, chiar daca o facem publica astazi. Am luat-o singuri", a spus aceasta. Macovei a precizat ca au fost stranse 100 de semnaturi in sprijinul motiunii sale. "Dar vom strange in continuare, toata saptamana. Avem 100, asa ca repet invitatia pentru toti membrii de partid sa vina alaturi de noi", a spus ea.
Aceasta este a treia motiune depusa pentru sefia PDL, dupa cea a presedintelui formatiunii, Vasile Blaga, si a deputatului Elena Udrea.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.