În sfârșit guvernanții au aflat de inutilitatea MĂȘTII – va propune...

În sfârșit guvernanții au aflat de inutilitatea MĂȘTII – va propune ca aceasta să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise

0 60

România este pe o pantă descendentă a valului al treilea al pandemiei de COVID-19, dar nu înseamnă și că am scăpat de pericolul virusului, afirmă ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Referindu-se la măsurile de relaxare a unor restricții pe care Guvernul ar urma să le ia de la 1 iunie, Mihăilă a spus că va propune ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise neaglomerate.
Suntem pe panta descendentă a valului 3. Nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seară, la Europa FM.
Scăderea numărului de cazuri noi, precum și cea înregistrată în secțiile ATI va veni cu măsuri de relaxare, între care permiterea cât mai multor copii să meargă la școală, a afirmat Mihăilă.

Inventar COVIDstatistică și declarații
În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 930 de cazuri COVID-19, în urma a 34.543 de teste, potrivit datelor transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică (doar ei stiu adevarul!).
În ultima zi au decedat alte 98 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 874 de pacienți.

Premierul Florin Cîțu, după o vizită la Bruxelles (si o cina cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen) pare să fi primit suficientă „lumină” ne-a anunțat că restricțiile în România vor fi relaxate în două etape – de la 1 iunie, dată până la care autoritățile susțin că vor fi vaccinate 5 milioane de persoane, și din 1 august.
Revenond la dna ministru de la Sănătate, potrivit acesteia, autoritățile iau în calcul eliminarea obligativității de a purta masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.
Iată ce mai spunea pe postul menționat:
* „Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern.
* Spațiul deschis înseamnă în aer liber. Probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”
, a adăugat ministrul Sănătății.
Desigur sunt multe lucruri care trebuiesc definite, asta pentru că membrii actualei coaliții de la guvernare au uitat de… DEX.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.