În scandalul Stadionului Steaua PNL sare la gîtul clujeanului ministru Dîncu!

În scandalul Stadionului Steaua PNL sare la gîtul clujeanului ministru Dîncu!

0 32

Noile stadioane din București, făcute din bani publici, continuă să stârnească multe dispute între unii care ar trebui doar să le administreze și destui care nu pot suporta această nouă formulă de… privitazare. Ultimul mare scandal este înregistrat între un tip din Cluj-Napoca, temporar ministru la MApN (de ceva timp revenit în PSD) și Becali pe tema Stadionului Steaua. Substanța conflictului, prezentă pe toate canalele media, este reprezentată de blocarea închirierii Stadionului Steaua, reconstruit din bani publici și repus în circuitul sportiv de câteva luni.
Cănd nimeni nu se mai aștepta un liberal, probabil impins în față de PNL, s sărit la gâtul colegului de coaliție, ministrul sociolog la MApN, Vasile Dâncu.
„La aproape un an de la inaugurarea Arenei Sportive Steaua, cunoscută de către publicul larg drept Ghencea, încă nu a apărut o modalitate clară de închiriere a complexului sportiv al cărui beneficiar este Ministerul Apărării Naționale” se arată într-o interpelare parlamentară a PNL, prin deputatul Laurențiu Cazan, către ministrul Vasile Dîncu. Care deputat mai punctează că stadionul Steaua a fost construit și modernizat cu banii ministerului Dezvoltării.
„După cum se cunoaște, au existat solicitări din partea anumitor cluburi sportive, pentru a închiria arena sportivă, în vederea unor evenimente de aceasi natură precum scopul construirii acesteia. Administratorul complexului, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, într-un comunicat oficial a precizat că la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare și stabilire a modului de închiriere și punere la dispoziție a bunurilor proprietate publica, cu aproximativ șapte luni în urmă.
Fiind o construcție finanțată din bugetul de stat, întreținerea acesteia se realizează din aceasi sursă, iar blocarea închirierii arenei către entități care iși exprimă această dorință, aduce prejudicii clare de natură materială bugetului de stat”
susține Cazan.
Avînd în vedere că ”aceste aspecte reprezintă subiecte de mare interes pentru poporul roman”, deputatul PNL îi cere ministrului Vasile Dîncu să spună care sunt condițiile de închiriere a Complexului Sportiv Steaua, în special a Stadionului Steaua și care sunt motivele pentru care ministrul nu vrea să dea curs solicitării echipei FCSB de a disputa meciurile echipei pe Stadionul Steaua.
Blocarea accesului celor de la FCSB pe Stadionul Steaua de către min. Dâncu, probabil susținător al echipei CFR Cluj, este total ilegală și discreționară. Parlamentarul liberal are dreptate, Ministerul Apărării Naționale este doar un administrator al Complexului sportiv Steaua (Realizat de CNI, Compania Națională de Investiții), iar Vasile Dâncu un temporar ministru numit politic… (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.