In Romania sunt si femeile – sefi!

In Romania sunt si femeile – sefi!

0 91

Circa 12% dintre membrii consiliilor de administratie ale firmelor din Romania sunt femei, pondere peste media europeana, de 9,7%, potrivit cotidianului francez Le Figaro.
Femeile sunt cel mai bine reprezentate in statele nordice, care au impus, incepand din 2003, cote minime privind prezenta acestora in structura de conducere a companiilor.
Astfel, femeile ocupa 41% din locuri in consiliile companiilor din Norvegia, 27% in Suedia, 20% in Finlanda, 17% in Danemarca si 14% in Olanda.
In Franta, prezenta acestora este de doar 9%, in timp ce in Spania, Irlanda si Portugalia nivelul de reprezentare scade la 8%, 7%, respectiv 3%.
Germania, cu un procentaj de 13%, se plaseaza inaintea Romaniei, potrivit cotidianului francez. Cote de 12% se regasesc si in Bulgaria si Marea Britanie.
In Europa de Est, Lituania si Ungaria inregistreaza procente de 16%, iar Turcia de 9%.
Prezenta femeilor in pozitii cheie din structura companiilor se situeaza la 15% in SUA, peste media europeana, in timp ce Japonia, cu doar 1,4% are cel mai slab procent de reprezentare dintre statele analizate de le Figaro.
Parlamentul francez adoptat, miercuri, o lege privind promovarea echitatii intre barbati si femei in consiliile de administratie ale companilor mari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.