În rest, și după decesul lui John McCain, cu americanii nu stăm...

În rest, și după decesul lui John McCain, cu americanii nu stăm rău !

1 93

Într-o scrisoare publicată de presa din România,devenita virala si in media europeana fostul primar al oraşului New York, (in cele mai critice momente ale istoriei sale!), faimosul fost procuror antiMafia  in prezent si avocat al actualului presedinte american – dl. Rudolph Giuliani, le împărtăşeşte principalilor înalţi oficiali români că este preocupat de ceea ce el numeşte „prejudicierea statului de drept în România, sub pretextul aplicării legii”, scrie This is Money. Foarte bine informat ,”avocatul preşedintelui Trump, devenit celebru, critică protocoalele de cooperare între DNA, SRI şi Parchetul General şi cere să fie oprite orice presiuni asupra judecătorilor”, relatează si agenţia bulgară BTA.

În context, „Ministerul de Externe din tara vecina l-a convocat pe ambasadorul său din SUA, după ce acesta a criticat demersul lui Giuliani”, notează Balkan Insight„Scandalul asupra acordurilor (protocoale n.r.) secrete menite să creeze echipe operative comune pentru supravegherea suspecţilor de corupţie a început după ce Partidul Social Democrat a câştigat alegerile din 2016”, aminteşte Balkan Insight. Tot la Bucureşti, şeful diplomaţiei germane, Heiko Mass, s-a declarat … preocupat de „creşterea polarizării” în România între politicieni şi cetăţeni, în legătură cu…eterna lupta anticorupţie, se adaugă pe neasteptate intr-o notita oarecare Atlanta Journal, altfel un ziar putin intresat de ce s-ar fi petrecut tocmai prin tarile balcanice!

În acelaşi timp, „altcineva” de prin Bucuresti sau poate chiar de pe laga ambasada romana din SUA a informat redactia antiprezidentialului journal The New York Times să  consemneze că senatorul republican John McCain, (ale cărui funeralii urmează să aibă loc azi)a rămas în amintirea Opozitiei din România pentru ultima sa scrisoare in care tragea de urechi guvernul roman, (la data de 2 august!), tocmai cand se afla pe patul de moarte!! Emotionant:  Ultimul sau gand s-a indreptat tocmai spre „salvarea Justitiei romane!” și indirect a Binomului si a distinsei Doamne Kovesi!! 
Scrisoarea a fost republicată  acum in forta in Romania si reîndeamna ţara noastră sa fie tare si să nu dea înapoi de la lupta anticorupţie. Scrisoarea neuitatului raposat, ( iertat pana la urma chiar si de Presedintele Trump!)  afirma inainte de moarte, că recentele reforme judiciare ale PSD ar ridica întrebări legate de angajamentul oficialilor puterii cu privire la tragerea la răspundere a demnitarilor,ne explică un jurnalist de-acolo, cu bune relatii inclusiv la „The New York Times”. Păi nu?

În rest, si dupa decesul lui JohnMcCain, cu americanii nu stam rau !
„Forţele Aeriene ale SUA alocă direct 40 de milioane de dolari pentru o bază aeriană din România”, anunţă Defense News. Militarii americani investesc în construcţii noi şi în ” îmbunătăţirea Bazei aeriene de la Câmpia Turzii, pentru a o face mai ospitalieră pentru escadrilele americane sosite aici prin rotaţie. Modernizările bazei vor permite lansarea unui număr mai mare de avioane şi stocarea unei cantităţi mai mari de combustibil şi de arme suplimentare”, precizează Defense News. Americanii au construit deja un hangar nou la Baza de la Câmpia Turzii, care ar putea deschide calea pentru o primă desfăşurare a super-modernelor drone MQ-9 Reaper în România şi pentru a sprijini operaţiunile de colectare de informaţii în Europa de Est şi în zona Mării Negre. Aceasta realitate o susţine publicaţia militară americană, deşi nu a fost emisă nicio declaraţie oficială în acest sens.
Defense News aminteşte că, recent, americanii au început să opereze drone MQ-9 de la baza aeriană Miroslawiec din Polonia, pentru misiuni de supraveghere şi recunoaştere şi crede că, dacă ar fi desfăşurate asemenea drone în România, ele ar fi, cel mai probabil, folosite pentru a monitoriza activităţile în Marea Neagră. Totodată, opinează Defense News, proiectul de construcţie derulat de militarii americani la Câmpia Turzii subliniază succesul cooperării dintre armatele americană şi română.  

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.