IN REPUBLICA PROCUROILOR, URMATOAREA VICTIMA, PRESEDINTELE SENATULUI?

IN REPUBLICA PROCUROILOR, URMATOAREA VICTIMA, PRESEDINTELE SENATULUI?

0 425

Tariceanu este supus in aceste zile unui tir de artilerie mediatica, in sensul ca DNA-ul si mascatii l-au luat in vizor, in calitatea sa de presedinte al Senatului, Adica  a doua personalitate in stat dupa presedintele Romaniei. A fost prim-ministru timp de patru ani. A detinut si alte functii importante in Guvern. Iar astazi, se intensifica zvonurile care sunt, in mod clar, dirijate, in sensul ca va sfarsi dupa gratii. Cine si de ce?
Este adevarat, cele mai multe informatii de acest fel sunt venite „pe surse”… din interiorul DNA. Dar de dirijarea lor, am aflat de mai multa vreme,si se ocupa altcineva. Se pare,un departament bine specializat al Serviciului Roman de Informaţii, cu conexiuni solide in interiorul celor mai multe redactii ale presei scrise si audiovizuale.
Pseudo-jurnaliştii sunt alimentati cu cateva informatii apoi, le este intoarsa cheia si se apuca de macanit. Dar acestui cor, care pune presiune pe cate un politician si constituie chiar prologul declanşarii sau escaladarii unor anchete, i s-a alaturat, de aceasta data, un om politic: Gelu Visan. Cel care a obisnuit opinia publica cu dezvaluiri incendiare de multe ori, s-au adeverit. Gelu Visan, si el un om cu conexiuni la servicii, a declansat o numaratoare inversa in cazul lui Calin Popescu Tariceanu.  Ce m-a determinat sa atac acest subiect:  Am citit pe un site, deasupra unei fotografii, ca pe Calin Popescu Tariceanu il asteapta zile negre. Si ca ele sunt foarte aproape. Iar fotografia il arata plimbandu-se lejer, pe litoral, cu familia. Cu sotia si cu copiii sai. In mod cinic, autorul acestei stiri „pe surse” se mira ca presedintele Senatului isi permite sa mearga la un restaurant pe litoral, in pantaloni scurti si camasa descheiata la gat, impreuna cu sotia si copiii sai, unul in carucior, in timp ce procurorii …transpira pentru a-l lega.justice2h

Cu ce s-a facut responsabil Calin Popescu Tariceanu de i se trag, astazi, clopotele? Daca ar fi savarsit, cumva, cu adevarat, fapte penale , pur si simplu,ar fi destul o  investigatie, urmata de comunicate oficiale ale DNA si, daca exista probe, de un rechizitoriu si de un proces. De ce este nevoie de acest foc de artilerie?
De ce este necesar ca al doilea om in stat sa fie supus unor uriase presiuni psihologice, care,  au efect atat asupra imaginii Senatului Romaniei, cat si asupra partidului pe care l-a  creat si care poarta numele de ALDE?
De ce Calin Popescu Tariceanu trebuie scos in piata publica si supus unui oprobiu?Nu am nici cea mai mica indoiala ca asistam, nu numai la o operatiune de pedepsire a presedintelui Senatului, ci si la o actiune de intimidare si, pana la urma, de santajare a sa.
Indiferent de faptul ca ar fi savarsit sau nu vreo infractiune, Calin Popescu Tariceanu, in mod cert, se face vinovat de cu totul si cu totul altceva. De declaratii si atitudini politice care sunt in contrasens cu scopurile, tot politice, urmarite de unii si de altii. in fata carora, in mod voluntar sau nu, DNA si SRI simt nevoia sa faca sluj. Si ce a facut, de fapt, Calin Popescu Tariceanu?
In primul rand, a fost cel mai vocal om politic care a facut declaratii si s-a opus ultimelor operatiuni ale Directiei Nationale Anticoruptie, prin care s-a solicitat acordul pentru punerea in executare a unor mandate indreptate impotriva unor parlamentari sau ministrii.DNA & SRI
El, in calitatea pe care o are, a insistat asupra necesitatii de a fi prezentate, in acest sens, probele necesare, aratand ca Parlamentul nu este, pur si simplu, o masina de vot care se pune in miscare automat, in sensul dorit de DNA.
In al doilea rand, a solicitat insistent ca si justitia, independenta fiind, sa fie supusa, sub aspectul abuzurilor, unui control parlamentar.
In al treilea rand, a sustinut o serie de demersuri legislative, de modificare a faimoaselor Coduri Penale, trecute, candva, la ordinul lui Traian Basescu, prin Parlament, prin procedura asumarii raspunderii, deci, fara dezbatere si in legatura cu care, Curtea Constitutionala a sesizat, pana acum, nu mai putin de treizeci de articole care incalca legea fundamentala.
Dar bomboana pe coliva – poate pe propria coliva – a pus-o Calin Popescu Tariceanu atunci cand si-a permis, in calitatea sa de presedinte al Senatului, sa nu de-a fuga la Ambasada Statelor Unite, la ordinul insarcinatului cu afaceri, si sa-i ceara acestuia, precum si altor reprezentanti ai corpului diplomatic, ca daca au probleme legate de activitatea parlamentara, sa faca bine si sa pofteasca la sediul celei mai importante instituţii a statului de drept.
Cum nu cred deloc in coincidente, mai ales in coincidenţele cu substanta penala, nu pot decat sa observ ca impotriva lui Calin Popescu Tariceanu,  a fost dezlantuita  haita de jurnalisti si politicieni aserviti „sistemului”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.