In PSD se inmultesc candidatii la sefia partidului

In PSD se inmultesc candidatii la sefia partidului

0 362

Apropiatul Congres din 10 decembrie, cand pe langa modificari la statut se va lua in discutie si echipa de conducere a partidului, tulbura si mai tare apele in PSD. Candidatii la functia de presedinte se inmultesc de la o zi la alta. Pe langa Geoana, care se doreste reconfirmat in functie, mai si-au anuntat candidatura dr. Sorin Oprescu, cu sanse mari si mai nou Antonie Iorgovan, care considera ca Mircea Geoana si-a jucat sansa si ca el nu este o solutie in ceea ce priveste “fortificarea” PSD. Iorgovan a mai sustinut ca daca Geoana va fi reales in functia de presedinte la Congresul din 10 decembrie, partidul va cobori in sondaje la 12%.


In afara de cei doi contracandidati ai lui Geoana se pare ca vor mai fi si altii, astfel incat sa se rupa din voturile lui Geoana, care insa, este foarte sigur pe victorie. Si Ioan Rus, liderul grupului de la Cluj este sigur ca Geoana va avea castig de cauza, declarand despre sansele lui Oprescu ca despre sansele pe care le are orice soldat care are in ranita bastonul de maresal.


Cat despre situatia PSD si scaderea dramatica in sondaje, Rus nu se arata alarmat: “nu cred ca situatia cu care ne confruntam poate fi catalogata drept foarte grava. Sa nu uitam ca s-a exercitat o presiune uriasa din partea Aliantei asupra PSD-ului, fiind atacati liderii partidului, primarii, viceprimari si consilierii partidului, nu numai verbal dar si prin justitie, sa nu uitam racolarile la adresa oamenilor nostri.”


Oricum, desi se asteapta chiar o ruptura a PSD, e posibil ca acest congres sa nu aduca nimic nou, inca unul fiind deja anuntat pentru primavara.


Deocamdata pesedistii sunt foarte ocupati cu sustinerea lui Adrian Nastase, avansandu-se chiar ideea retragerii avertismentului. Pe aceasta tema au avut deja loc discutii vineri seara, hotarandu-se ca nesustinerea lui Nastase, ar avea implicatii nefaste asupra partidului.De aceea liderii PSD au hotarat sa-i acorde sprijin politic lui Adrian Nastase. Conducerea social-democrata va lua alta decizie doar daca instanta da un alt verdict.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.