În pregătirea decretării stării de urgență în România, ,,evitaţi deplasările care nu...

În pregătirea decretării stării de urgență în România, ,,evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare, limitaţi contactul cu alte persoane”

0 61

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut duminică o conferință de presă, despre decretarea stării de urgenţă. El a precizat că este o măsură luată de mai multe ţări europene, în interesul cetăţenilor lor, pentru a stopa noul coronavirus.
„Urmează zile complicate pentru cei din teren, pentru medici şi personalul medical, pentru pompieri şi jandarmi. Ştiu că starea de urgenţă prespune schimbarea modului de viaţă şi este un moment de frică şi neînţelegere. Trebuie să conştientizăm că este spre binele nostru, al tuturor. Fac apel la calm şi solidaritate, este nevoie să fim uniţi, toleranţi şi să ajutăm fiecare după puteri. Este nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dumneavoastă. Să acţionăm cu calm. Fiecare poate contribui la reducerea riscului de propoagarea a virusului. Urmează zile complicate pentru cei din teren, pentru medici”, a spus Marcel Vela. Ministrul a transmis un mesaj către români. „Dumneavoastră, cetăţenii, puteţi sprijini efortul nostru, al tuturor, rămânând acasă. Sunem o naţiune puternică, haideţi să arătăm, împreună, acest lucru”, a precizat Marcel Vela în încheierea conferinţei de presă.

În conferința de presă, Vela a făcut și unele recomandări, care vor deveni literă de lege, odată cu decretarea stării de urgență :

-Vă rog să evitaţi deplasările care nu sunt absolut necesare, limitaţi contactul cu alte persoane, informaţi-vă din surse oficiale, nu credeţi în mesaje de panică, susţineţi eforturile autorităţilor

-Situaţia e sub control tocmai pentru că am luat măsuri din timp, am suspendat transporturile din Italia, am suspendat şcolile, am limitat întâlnirile publice

-În şedinţa de ieri a fost aprobat planul prin care am stabilit câteva criterii. Hotărârea e afişată pe site

-Am făcut recomandări pentru membrii echipelor de intervenţii care merg la persoane aflate în izolare, astfel încât să fie protejaţi.

-Contactul apropiat e definit ca persoana care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu un pacient infectat

-Persoana care a avut contact fizic direct cu un cetăţean infectat cu coronavirus

-Persoana care s-a aflat în aceeaşi încăpere cu un pacient cu COVID-19

-O măsură importantă luată ieri a fost cu privire la limitarea unor lucruri pe care până acum am evitat să le luăm.


D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.