In Poiana Brasov nu se mai construieste! Pana la toamna!

In Poiana Brasov nu se mai construieste! Pana la toamna!

0 69

O decizie a CL din urma cu aproximativ doi ani, a interzis eliberarea actelor necesare pentru o constructie in Poiana Brasov, pe motiv ca volumul deversarilor din statiune era supradimensionat si nu exista canal colector.
Printr-o adresa a RA Compania Apa, se aducea la cunostinta Garzii Nationale de Mediu ca in Poiana Brasov a fost atins debitul maxim pe care statia de epurare existenta il poate trata. Legat de „statie” trebuie spus ca foarte mult timp aceasta nu mai face fata la debitele deversate catre ea.
Ce a urmat? O seama de adrese care nu au alt rol decat sa-i acopere de hartii cei care ar fi trebuit in loc sa se certe, sa acceseze banii de la mediu, sau sa-si faca treaba. Prin adresele Autoritatii Nationale de Control si Garzii Nationale de Mediu catre Primarie, se solicita suspendarea temporara a emiterii certificatelor de urbanism si autorizatiilor de construire in Poiana pana la realizarea colectorului.
Astfel ca eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizatiilor de construire si aprobarea planurilor urbanistice de detaliu pentru Poiana Brasov ar putea fi sistate din nou de Primaria Brasov! Asta daca s-ar respecta legea.
Oricum Poiana Brasov nu mai este o statiune, ci un cartier de lux al Brasovului. Alti analisti, mai informati, spun ca de fapt Poiana Brasov este un cartier al „capitalei”, bucurestenii dominand cam tot ce s-a facut aici.
Finalizarea colectorului de ape reziduale din zona Poiana Brasov-Rasnov este in intarziere, impunandu-se astfel stoparea avizarii unor noi constructii.
Numai ca anul trecut, Primaria a decis ca investitorii din Poiana Brasov pot obtine toate avizele necesare realizarii unei constructii in statiune, lucrarile urmand a fi demarate doar de la sfarsitul acestui an, cand se preconiza ca va fi dat in folosinta noul canal colector, care va fi conexat unei statii moderne de prelucrare a apelor uzate din Rasnov sau de la Feldioara, dupa cum spun unii. In realitate tot in colectorul utilizat si astazi se vor transfera apele uzate din statiune, de-a valma, atat cele uzate cat si cele pluviale. Si mai este ceva: se pare ca nimeni nu vrea sa spuna ca vestitul colector, atunci cand va fi gata nu va fi stare sa preia toata apa uzata din Poian Brasov!
Cu asa edili asa solutii si mai ales asa rezolvari! Adica de… mare c…!

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.