In plina criza economica Ina Scheffler reinvesteste la Brasov

In plina criza economica Ina Scheffler reinvesteste la Brasov

0 178

Intr-o perioada neagra pentru majoritatea firmelor exista o firma care anunta ca mizeaza in acest an pe o crestere a productiei cu 50%, pana la 390 de milioane de euro. Este vorba de compania germana Ina Scheffler, care datorita comenzilor destul de mari din sectorul industriei eoliene este una dintre putinele companii care anunta ca in acest an va avea venituri din productie ceva mai mari decat anul trecut.
Astfel, in acest an vor intra in lucru linii noi de productie la fabrica pe care compania o detine in comuna Cristian din judetul Brasov. Investitorii germani au investit pentru implementare accestor noi linii, numai anul trecut suma de 90 de milioane de euro, pentru anul care a inceput anuntandu-se fonduri de 95 milioane de euro pentru acelasi proiect. „Industria eoliana are comenzi in crestere, la fel ca si industria grea, iar o reducere a activitatii se va inregistra doar pe sectorul comenzilor din industria eoliana”, a declarat pentru presa brasoveana Alexandru Blemovici, directorul general al Ina Schaeffler Romania.
Firma germana detine in Cristian o fabrica pentru rulmenti de mari dimensiuni care sunt folositi in industria eoliana. Astfel, avand contact cu aceasta industrie care atrage tot mai multi investitorii in toata lumea, fiind cunoscute investiile de miliarde de euro la nivel mondial, firma Ina Schaeffler Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 260 de milioane de euro, cu opt procente sub valoarea estimata la inceputul lui 2008.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.