În plin scandal, Ambasada SUA continuă să sfideze! Susținere de ultimă oră...

În plin scandal, Ambasada SUA continuă să sfideze! Susținere de ultimă oră pentru Kovesi!

0 162

Asa e daca Guvernul nu are demnitate sa-i dea peste bot….
În plin scandal legat de acuzarea Laurei Kovesi de către procurorii Secției pentru investigarea intracțiunilor din Justiție, Ambasada SUA o felicită pe Laura Kovesi!
”Felicitări, Laura Codruţa Koveşi, pentru includerea pe lista femeilor onorate în luna martie de Harvard Women’s Law Association”, este mesajul postat acum puțin timp de oamenii lui Hans Klemm.

O anchetă RISE Project releva: celebra universitate Harvard are o societate comercială care s-a ocupat de afaceri grele și dubioase în România, chiar în perioada de glorie a Laurei Kovesi.
”În ultimul deceniu, Harvard a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani”, scria RISE Project în 2016, menționând că, în 2015, Harvard ”a cedat aproape 33 de mii de hectare către corporația IKEA, la finalul celei mai mari tranzacții cu păduri din România”.

Într-o analiză Sputnik se menționează un aspect esențial legat de Laura Kovesi și SUA: noul sediu al Ambasadei SUA este amplasat, ca și marele centru comercial IKEA, pe terenul obținut ilegal de afaceristul Puiu Popoviciu, unul dintre greii centrului de putere al lui Băsescu.
Puiu Popoviciu, cetățean american, l-a angajat ca avocat pe fostul director al FBI Louis Freeh”.
Pe 23 august 2006, Ambasada SUA a încheiat cu firma lui Popoviciu un contract pe 99 de ani pentru închirierea unui teren de 40.000 de metri pătrați, pentru suma de 2 USD/an.
Abia în 2017 Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, dar s-a refugiat în celălalt pol al ”axei” lui Băsescu, alături de SUA – Marea Britanie.

În acest context, încep să apară tot mai multe legături între diverse centre de putere din SUA și statul paralel din România – unele având ca rezultat victime sau pagube uriașe aduse statului și poporului român.
Să mai subliniem și că mesajul Ambasadei SUA a fost postat chiar în timp ce Laura Kovesi intra la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor. La 13.30 Kovesi a intrat la Secția specială, la 14.00 Amabasada a dat mesajul. Semnal, coincidență… sau ce?
O întrebare… ce s-ar fi întâmplat dacă Ambasada Rusiei ar fi dat un mesaj în timp ce se derula o audiere sau o anchetă?…

Vrând să o ajute, americanii au băgat-o pe Kovesi într-un nou scandal! MARE!

Laura Codruța Kovesi

Deci Universitatea care a premiat-o pe Kovesi e acuzată că ”a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani”
”Kovesi, onorată de Harvard: a fost inclusă în lista femeilor cu contribuții majore în justiție în 2019”, titrează G4Media și alte publicații apropiate de SUA și de protejații acestora – Kovesi, Iohannis și diverse figuri din statul paralel, premiate de instituții americane, inclusiv de Ambasadă.

Ce mai spun acești apropiați ai STATULUI PARALEL, (de pe site-ul  universități), că „Laura Kovesi a fost aleasă de Universitatea Harvard printre femeile cu contribuții semnificative în domeniile drept și justiție”.
Studenții și profesorii facultății de Drept de la Harvard au votat-o pe Kovesi printre cele 21 de femei cu contribuții majore în justiție în 2019, laureatele reprezentând ”voci puternice în domeniile lor de activitate, fie că stau în băncile Curții Supreme, fie sunt profesori, fie activiste pe stradă”, spune cei de la Harvard.
Nu poți să nu fii uimit de modelul semidoct promovat la celebra universitate! Adică ei nu au auzit de abuzurile premiantei, de „statul paralel”… nimic? Măcar să fi luat în seamă presa română ”parteneră CNN” și multiplu distinsă prin SUA pentru profesionalism – mă refer la Antena 3.

În fine… Felicitări Laurei Kovesi, toate bune și frumoase dar… presa română își aduce aminte de un fapt curios.
Iată un citat care transformă povestea de succes într-un scandal: ”În ultimul deceniu, Harvard a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani. Anul trecut, Harvard a cedat aproape 33 de mii de hectare către corporația IKEA, la finalul celei mai mari tranzacții cu păduri din România”.

Asta, cum arătam mai sus, scria ”Rise Project” în 2016 – știți, cei care îl fugăresc pe Dragnea cu valiza prin Teleorman – iar jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob și-a adus aminte de această anchetă și reflectează: ”Nu s-a întîmplat nimic cu vinovații. Să mă mai mire chestia de mai jos? :)”.

”Chestia de mai jos” e premierea de către Harvard a Laurei Kovesi acum, după ce, ca șefă a DNA nu rezolvase nimic în cazul prezentat de Rise Project! Și, nota bene, atunci era la putere simbolul Bruxelles-ului și al politicii curate, Dacian Cioloș!
Și da, firma ”Harvard” de care se vorbește în anchetă aparține prestigioasei universități, conform schemei de mai jos.

Printscreen RISE Project

© PHOTO: WWW.RISEPROJECT.RO Printscreen RISE Project

De fapt, nota RISE Project atunci, în 2016, DIICOT începuse în 2015 urmărirea penală asupra mai multor persoane, în timp ce DNA (condus de Laura Kovesi) se rezumase la anchete in rem.
Era vorba de retrocedări frauduloase, mii de hectare. De altfel, în reportajul din 2016 RISE Project ajunge la următoarele concluzii privind Harvard și IKEA, cităm de pe site:
– Cei doi giganți au cumpărat păduri investigate de procurori pentru retrocedări ilegale și revendicate de statul român;
– Harvard a transferat mai multe suprafețe disputate în instanță către noi filiale pe care le controlează prin firme offshore;
– IKEA și Harvard au făcut afaceri toxice în România;
– În ultimul deceniu, Harvard a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la  grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani
– În 2015, Harvard a cedat aproape 33 de mii de hectare către corporația IKEA, la finalul celei mai mari tranzacții cu păduri din România.

Ampla anchetă o puteți citi pe site-ul RISE Project. Iar concluzia cu privire la premierea Laurei Kovesi… o trageți singuri! Și de ce este un premiu nu ”în orb”, ci ”în chior” – adică vede doar cu un ochi situația, nu se uită și în partea cealaltă…
Să mai adăugăm un aspect interesant: nu e prima legătura cu scântei între americani și marea firmă de mobilă și produse din lemn; să nu uităm că atât giganticul magazin al firmei nordice, cât și Ambasada SUA se află pe terenul obținut ILEGAL de Puiu Popoviciu în nordul Bucureștiului.

Dragoș Dumitriu & Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.