In numele Domnului Cancescu

In numele Domnului Cancescu

0 60

Inalt Prea Sfintia Sa Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, s-a aflat la Brasov in acest sfarsit de saptamana. Unde n-a prididit deloc cu fapta ziditoare. La Bod Colonie a pus piatra de temelie la viitoarea biserica ce urmeaza a se ridica aici, din fonduri institutionale, donatii si sponsorizari. Se pare ca orice fel de ajutor financiar este binevenit in mica localitate, ai carei enoriasi sunt nevoiti sa se deplaseze cativa kilometri pana in Bod Sat pentru a asculta slujba religioasa.
A doua zi, inaltul ierarh s-a aflat le Teliu, unde a sfintit un locas de cult deja ridicat si unde credinciosii asteptau binecuvantarea arhiereului.
Fapta crestina a Arhiepiscopului Sibiului si Mitropolitul Ardealului s-a impletit deloc discret cu ultimele reglementari stabilite de Sfantul Sinod in privinta participarii prelatilor la viata politica. Nu ca IPS Streza ar dori cumva sa candideze la vreo functie politica, asa cum ingaduie acum canoanele BOR. Dar sfintia sa si-a insotit frumoasele cuvinte duhovnicesti cu un encomion politic la adresa presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, pe care l-a potopit cu laude si multumiri pentru lucrarea sa crestineasca de a sprijini cu fonduri zidirea bisericeasca.
Asa ca enoriasii prezenti al slujba au ramas putin confuzi si n-au inteles exact la cine se referea inalta fata bisericeasca Streza cand pomenea numele Domnului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.