In Muntii Fagaras este zapada fara risc de avalanse

In Muntii Fagaras este zapada fara risc de avalanse

0 129

In masivul Fagaras nu exista risc de avalanse, grosimea stratului de zapada fiind de maxim 10 centimetri in zona de creasta, a precizat, luni, seful Serviciului Public Salvamont (SPS) Arges, Ion Sanduloiu.
Seful SPS Arges a dezmintit astfel informatiile aparute in presa referitoare la „riscul insemnat” de producere a avalanselor pe versantul sudic al Muntilor Fagaras.
”Mentionam ca nu sunt intrunite conditiile de avalansa, stratul de zapada fiind insuficient. De asemenea, dorim sa aducem la cunostinta publicului ca singurele autoritati care pot emite avertizari de avalansa sunt serviciile Salvamont sau centrele de prognoza meteo”, a precizat Ion Sanduloiu.
Salvamontistii avertizeaza totusi ca situatia existenta in prezent in Fagaras impune parcurgerea traseelor turistice cu precautie, folosind echipamentul de iarna, respectiv imbracaminte si incaltari adecvate, bete de schi, eventual chiar si coltari pentru zonele in care s-a format gheata.
Salvamontistii au patrulat in permanenta in zona montana a judetului Arges in ultimele zile, nefiind inregistrat niciun incident in care sa fie implicati turisti.
In urma cu un an, pe 13 septembrie 2007, 11 turisti romani si polonezi au ramas blocati pe Transfagarasan, din cauza unor avalanse cazute in zona Capra Neagra. Turistii au fost recuperati de salvamontisti si nu s-au inregistrat victime.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.