In municipiul Brasov sunt 675 de strazi

In municipiul Brasov sunt 675 de strazi

0 154

Administratia brasoveana a reusit sa finalizeze, intr-o forma actualizata, lista care cuprinde toate strazile existente in prezent in municipiul Brasov. Luni, Consiliul Local a si aprobat nomenclatorul care numara 675 de strazi, in ordine alfabetica si in conformitate cu ultimele reglementari privind denumirea acestora.


Nomenclatorul stradal cuprinde tipul de artera (bulevard, sosea, strada, alee, sir, fundatura), precum si denumirea actuala a acesteia, artere care au fost aprobate in decursul timpului de administratiile locale si judetene. Lista arterelor de circulatie a fost validata si in cadrul programului GIS Brasov aflat in curs de implementare.


In cadrul sedintei CL, a venit si o propunere interesanta din partea consilierului Paul Becheanu, potrivit careia pe placutele de pe strazile din Centrul Istoric sa fie mentionate in paranteza si denumirile anterioare ale strazilor, daca aceste denumiri au existat. In acest sens, Becheanu a dat ca exemplu strada Muresenilor, care s-a numit si Sirul Vamii.


Primarul George Scripcaru i-a promis consilierului ca propunerea va fi analizata si, atata timp cat numele strazilor nu vor fi schimbate definitiv, este foarte posibil ca ea sa fie pusa in practica.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.