În municipiul Brașov a fost depășită rata de infectare de 3 la...

În municipiul Brașov a fost depășită rata de infectare de 3 la o mie de locuitori

0 36

Luni dimineaţă, brașovenii au primit un mesaj RO-Alert prin care au fost anunțați că în municipiul Brașov a fost depășită rata de infectare cu noul coronavirus, de  3 cazuri la 1000 de locuitori :

Atenție! În municipiul Brașov nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID 19) este ridicat – peste 3 la o mie de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă”, este msajul Ro-Alert.

În aceste condiții, Brașovul trece la scenariul roșu, adoptat și de alte orașe importante, inclusuv București.

În scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ îşi vor suspenda activitatea fizică şi vor trece online. De asemenea, toate evenimentele publice vor fi suspendate, vor fi închise sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, restaurantele, cafenelele.

Totul va deveni oficial, odată cu ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În județul Brașov, situația este diferită de la o localitate la alta. În prezent, şapte localităţi din judeţul Braşov au o incidenţă mai mare de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori. Este vorba despre Sânpetru – 3,96, Părău – 3,90, Şinca Nouă – 3,56, Ghimbav – 3,31, Hărman – 3,22, Cristian – 3 – 10 şi Braşov – 3.03.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.