In Moldova fara viza

In Moldova fara viza

0 149

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat la RFI Romania ca va suspenda hotararea Guvernului prin care tara vecina a introdus vize pentru cetatenii romani. Cel mai probabil, formalitatile vor fi gata pana cel tarziu vineri, masura urmand sa intre in vigoare imediat.
“Avand in vedere ca Parlamentul nu are dreptul sa anuleze hotararea Guvernului, dar aceasta decizie contravine hotararii Parlamentului, care a stabilit intrare libera pentru toti cetatenii UE, ma voi folosi de dreptul dat prin Constitutie si ca presedinte interimar voi suspenda aceasta hotarare a Guvernului. Cel mai probabil, romanii vor putea intra in Republica Moldova fara viza, sambata sau duminica. Masura va fi aplicata imediat”, a explicat Mihai Ghimpu.

Fostul presedinte Vladimir Voronin a decis sa introduca vize pentru cetatenii romani, in urma protestelor declansate in aprilie 2009, la scurt timp dupa alegerile parlamentare care au scos oamenii in strada. Masura a fost criticata de mai multi oficiali europeni, care au cerut Chisinaului sa intre in legalitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.