In memoriam Raoul Sorban: Au fost, mai sunt cozi de topor...

In memoriam Raoul Sorban: Au fost, mai sunt cozi de topor si intre evrei !

0 579

Se implinesc nu peste mult timp, 10 ani de la moartea unui roman patriot de mare calitate morala si intelectuala, cu recunoastere internationala indubitabila. Se naşte la Dej, in 1912 ca fiu al ilustrului compozitor Guilelm Şorban (Arad/1876, Dej/1923), o personalitate prestigioasa a epocii, autor al romantelor „Mai am un singur dor” (Eminescu), „Pe lângă plopii fără soţ” (Eminescu), „Numai una” (,,Pe umeri pletele-i curg râu” –George Coşbuc) ş.a. Descinde dintr-o veche familie nobiliara româneasca din Ardeal, atestata inca din 1266, printr-o diploma a regelui Bela al IV-lea…
Inainte sa moara Raoul Sorban (distins de statul Israel si Yad Vashem pentru salvarea miilor de evrei din Transilvania!) a gasit puterea sa-i raspunda unui evreu roman, ajuns „mare” istoric si „specialist in holocaust” in America, care, uitand ce-i recunostinta, tot acuza Romania de… masacrarea evreilor.
As vrea sa ma refer la faptul ca exista incercari de a rescrie istoria antievreismului din România in alb-negru, adica intr-o viziune simplificata, prin reductii ce mutileaza adevarul, prin argumente artificiale, chiar mincinoase, in spiritul cliseelor dogmatismului de ieri. O asemenea atitudine isi gaseste expresia in concluzia pe care o trage istoricul Béla Vágó din Israel când compara destinul evreilor din Ungaria si România astfel: “ acolo unde cercurile conducatoare s-au opus presiunii germane iar oamenii nu s-au lasat contaminati de raoul-sorban_copertaantisemitism, Holocaustul nu a avut loc; acolo unde cercurile conducatoare au cedat Germaniei naziste, iar o majoritate activa s-a lasat contaminata de antisemitism, “solutia finala” a putut fi aplicata. De multe vreme se arunca cu noroi in Romania pe aceasta tema si este condamnata Romania pentru Holocaustul (real) provocat de maghiari in Nordul Transilvaniei, rapit in urma odiosului dictat de la Viena.”

Iata ce mai spunea atunci Raoul Sorban : Randolph Lewis Braham (evreu roman la origine) se zbate să intre în graţiile ungurilor! Şi, pentru a-i reuşi strategia, foloseşte toate armele. Fabrică scrisori şi le expediază în toate ziarele, scrie articole, scoate cărţi, mânjindu-le, cu neruşinare, cu minciuni. Incalificabil! Mă atacă aiurea pe mine, îi pune la zid, cu neobrăzare, pe rabinii Alexandru Şafran şi Moshae Carmilly-Weinberger. Articolul «Allitólagos Mentöackcióc – förtérelem tisztogatás Romániában» („Pretinse acţiuni de salvare; Purificarea istoriei în România”) este o mostră de felul cum se pot construi minciuni, cum se pot răstălmăci fapte. Şi, toate acestea, pentru a şterge crimele Ungariei împotriva evreilor, şi a-i fabrica documente şi mărturii pentru o astfel de istorie. Bineînţeles, Braham, îi acuză ripe rabinii Alexandru Şafran şi Moshe Carmilly-Weinberger că vor să scoată basma curată pe Antonescu, cât şi România. Mincinosul şi penibilul Braham, neagă totul. Neagă salvarea evreilor cu vapoarele, din Portul Constanţa, dar şi cu trenuri, prin Bulgaria şi Turcia, cu destinaţia Palestina”.
Acest comentariu al regretatului Raoul Sorban (ce va fi atacat aici in Romania imediat dupa moarte de un alt evreu nerecunoscator, Michael Shafir) este raspunsul de ce „slujbasii” o.n.g-isti platiti de Soros incearca periodic sa ne puna in carca „crime” ce sunt straine de poporul roman, si murdareste memoria celor care au murit,  care au luptat sa salveze evrei in Romania, fie din mana hortistilor, fie din mana nazistilor.Raoul-Sorban
In Romania, inainte de 1941, nu a avut loc pogromuri, masacre planificate la nivel de stat, nu au fost distruse  sinagogi, interzis accesul evreilor in scoli etc.. Sinagogile incendiate ( majoritatea a evreilor „spanioli”) si pierderile de vieti omenesti (120-150 de persoane ) din cursul evenimentelor din 21-23 ianuarie 1941 cunoscute in istografia noastra ca „Rebeliunea legionara” nu au fost studiate serios si exista multe semne de intrebare pentru ca s-au pus toate in carca legionarilor si ramane un fenomen izolat. Dar, daca Horia Sima si ai lui ar fi fost implicat in masacre, nu cred ca scapa de celebrul vanator de criminali de razboi Wiesenthal,intr-o perioada cand ministrul de interne, sefii Sigurantei, ai Politiei Romane, plus 5 membri olini ai Biroului Politic ERAU EVREI comunisti, VENITI DE LA MOSKOVA PE TANCURILE SOVIETICE.
P.S
Pentru cine nu stie Raoul Sorban a fost detinut politic, unul dintre cei mai inversunati romani in lupta cu revizionismul maghiar si falsificarea istoriei de revizionistii istorici maghiari cu sprijinul rusinos al unor evrei de origine romana.
Interesantă observația dlui Surena: cum se face că Wiesenthal, neînduratul vînător de criminali care au făcut victime  evrei, în timpul holocaustului, nu s-a arătat interesat de niciun roman… cu bube antisemite! De niciun legionar! Nici măcar de pedepsirea lui Horia Sima!…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.