In martie se lanseaza primele masuri din Programul National de Dezvoltare Rurala

In martie se lanseaza primele masuri din Programul National de Dezvoltare Rurala

0 69

In data de 05 februarie 2007 a avut loc, la initiativa ministrului Agriculturii, Dacian CIOLOS, reuniunea informala a Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013


La reuniune au participat alaturi de reprezentanti ai Directiei Generale Dezvoltare Rurala, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ONG-uri, ai Asociatiei Romane a Bancilor, ai celorlalte institutii publice implicate si membrii propusi ai Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.


Cu aceasta ocazie, celor prezenti la intalnire le-au fost prezentate continutul Programului National de Dezvoltare Rurala si calendarul de lansare a masurilor cuprinse in Program.


Primele masuri ce vor fi lansate in luna martie vizeaza investitii in domeniul fermelor, al industriei alimentare si al infrastructurii rurale, astfel:?121 „Modernizarea exploatatiilor “agricole”?123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si “forestiere”?322 „Renovarea, dezvoltarea satelor??[…]Pentru clarificarea unor aspecte legate de tot ceea ce inseamna Comitetul de Monitorizare, au fost abordate subiecte legate de constituirea acestui Comitet, structura, atributii precum si importanta rolului acestui organism de a asigura eficacitatea punerii in aplicare a PNDR.


Astfel, Comitetul de Monitorizare reprezinta forul decizional in privinta managementului si implementarii PNDR. Acesta este format din 31 de membri cu drept de vot, reprezentanti ai autoritatilor publice si parteneri privati. Presedintele CM este reprezentat de secretarul de stat Cornelia Harabagiu, coordonator al Autoritatii de Management pentru PNDR.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.