In loc sa fie o binecuvantare pentru arabi,zacamintele bogate de petrol au...

In loc sa fie o binecuvantare pentru arabi,zacamintele bogate de petrol au devenit o nenorocire!!…

0 257
Marea Britanie a trimis pe ascuns forţe speciale în Libia, Israelul se preface că nu observă Frontul al-Nusra şi Turcia doreşte ca radicalii islamişti să câştige în Orientul Mijlociu şi să meargă în Europa! – acestea pare ca sunt „înţelegerile” Regelui Iordaniei pe care le-a discutat confidenţial cu legiuitorii americani.
Regele Abdullah, care se află la conducerea Iordaniei din 1999, a discutat despre aceste subiecte cu lideri din Congres, inclusiv John McCain şi Paul Ryan, în cadrul unei întâlniri cu uşile închise în timpul vizitei sale în SUA în luna ianuarie. Ziarul britanic The Guardian a obţinut informaţii despre această întâlnire.Ministerul britanic al Afacerilor Externe nu a comentat despre locul unde se află unităţile de elită ale SAS şi alte forţe speciale, susţinând că aceasta este politica sa.
Regele Abdullah al Iordaniei.

Agenţia de informaţii în domeniul securităţii, Stratfor a vizat deja implicarea britanicilor la începutul acestei luni, susţinând că unităţile SAS “au escortat echipe MI6 pentru a se întâlni cu oficialii libieni în vederea furnizării de arme şi pregătirea armatei siriene şi a miliţiilor ce luptă împotriva Statului Islamic. Forţa aeriană britanică staţionează avionul de luptă Sentintel în Cipru pentru a desfăşura misiuni de supraveghere în jurul oraşului [libian controlat de jihadişti] Sirte.”

Totuşi, premierul britanic David Cameron a refuzat să furnizeze informaţii cu privire la acest aspect chiar şi la şedinţele închise ale comisiilor parlamentare, susţinând la începutul săptămânii trecute că SAS “este supus legilor internaţionale, precum toţi ceilalţi din ţara noastră, şi nu voi propune schimbarea reglementărilor pe baza cărora operează aceşti bărbaţi curajoşi.”Oficial, Marea Britanie va staţiona 1.000 de soldaţi pentru pregătirea cetăţenilor libieni şi va ajuta guvernul instabil al ţării în viitorul apropiat, dar până acum se presupune că nu a fost trimis niciun soldat britanic în ţara africană, care a fost cuprinsă de un război etnic şi sectarian,facand praf o tara ca un pahar , după răsturnarea de la putere a dictatorului Moammer Gaddafi în 2011.Biroul premierului Cameron a refuzat să răspundă apelurilor presei cu privire la informaţiile care au ieşit la iveală, susţine The Guardian.
Celelalte comentarii făcute de Regele Abdullah, în vârstă de 54 de ani, s-au referit la diviziunea dintre SUA şi coaliţiile conduse de saudiţi ce sunt însărcinate cu eliminarea Statului Islamic şi restaurarea legii în regiune.Abdullah a precizat că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan “crede într-o soluţie islamică radicală la problemele din regiune”. De asemenea, regele iordanian a mai susţinut că deplasarea teroriştilor în Europa face parte din politica turcă, adăugând că Ankara este avertizată continuu dar “mereu scapă basma curată”.Afirmaţiile făcute de Regele Abdullah au loc după anunţarea unui acord încheiat între Turcia şi UE, conform căruia Ankara trebuie să ajute la rezolvarea problemei refugiaţilor şi în schimb primeşte câteva miliarde de euro.BOMBARDARE

Israelul este acuzat că “ignoră” Frontul al-Nusra – care este afiliată la grupul Al-Qaeda, ce controlează mari zone din Siria, inclusiv un teritoriu la graniţa cu Israelul – deoarece grupul reprezintă “o opoziţie la Hezbollah”, o miliţie libaneză finanţată de Iran şi care luptă în Siria susţinându-l pe preşedintele Bashar al-Assad. Anterior, mass media a acuzat Israelul că oferă tratament medical luptătorilor al-Nusra înainte să îi trimită înapoi pe câmpul de luptă şi că a fost creată o linie de comunicare directă între armata israeliană şi grupul terorist. Totuşi, Forţele de Apărare Israeliene au negat acest acuzaţii.

Cel mai puternic avertisment al Regelui Abdullah are legătură cu al-Shabaab, un grup jihadist est-african care nu a ieşit atât de mult în evidenţă precum Statul Islamic, Boko Haram sau alţii, dar care a început să se hrănească cu haosul din Libia.“Iordania monitorizează grupul al-Shabaab deoarece nimeni nu observă cu adevărat această chestiune şi nu o putem ignora. Trebuie să monitorizăm toate punctele fierbinţi de pe hartă. Dispunem de o forţă de intervenţie rapidă care va lupta alături de britanici şi Kenya şi care este pregătită să treacă granita în Somalia”, a declarat Abdullah congresmanilor.Ambasadele iordaniene din SUA şi Marea Britanie au refuzat să verifice aceste afirmaţii, în timp ce un congresman a recunoscut ziarului The Guardian că întâlnirea a avut loc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.