In loc de sens giratoriu, sit arheologic

In loc de sens giratoriu, sit arheologic

0 58


In zona Hotelului Aro Palace au fost incepute lucrari pentru realizarea unui sens giratoriu. De cateva saptamani circulatia in zona a fost data peste cap. S-au scos indicatoarele, s-au mutat trecerile pentru pietoni iar masinile sunt dirijate de agenti de politie.


Si toata tevatura asta s-a facut cam in zadar. Desi in parcarea din fata rectoratului si in zona Casei Armatei inca se lucreaza la strada si trotuare, in fata Hotelului Aro lucrarile au fost stopate.


Sapaturile, nu foarte adanci, cam la o jumatate de metru sub stratul de asfalt, au scos la iveala ruinele unei cetati. Drept urmare, lucrul nu poate continua in perimetrul respectiv. Ceea ce este interesant in toata povestea, este modul in care s-a dat unda verde la lucrari. Este greu de presupus ca nu se stia de vestigiile arheologice, care, asa cum se poate vedea sunt la adancime mica. Mai mult, exact deasupra zidurilor cetatii, sprijinite pe ele, sunt asezate cabluri.


In timp ce altii valorifica orice piatra noi ne batem joc de istorie. Daca ar fi fost vorba despre lucrari de interes strategic mai ziceai. In loc de o deviere a traficului si scoatere la lumina a cetatii, s-a decis ca deasupra sa fie sens giratoriu.


Multi vor spune ca drumul a fost facut de multa vreme, ca nu exista varianta de ocolire, etc. Exista solutii pentru aproape orice problema, doar sa le cauti!?


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.