In lipsa de ciuperci, dupa ploaie rasar intoxicatiile

In lipsa de ciuperci, dupa ploaie rasar intoxicatiile

0 188
9 persoane din Teliu au ajuns la spital dupa ce s-au intoxicat cu ciuperci. Cinci adulti si 4 copii s-au simtit rau si au sunat la joi noaptea la 112 dupa ce au consumat ghebe pe care le-au cules din padure. Adultii au refuzat internarea, dar copiii se afla inca la Pediatrie, unde medicii tin situatia sub control.
Joi noaptea in jurul orelor 23:30, noua persoane au solicitat interventia ambulantei la Teliu. Oamenii au avut simptome de varsaturi dupa ce au consumat ghebe pe care le-au culesc cu mana lor din padure. Cinci adulti si patru copii au fost dusi de urgenta la spital. O fetita in varsta de 14 ani si trei baieti cu varste cuprinse intre noua si treisprezece ani au fost internati la Spitalul de copii unde vor ramane inca trei – patru zile.
Medicul pediatru  Popovici Bianca a confirmat faptul ca starea pacientilor este buna, dar ca cei patru trebuie tinuti in continuare sub observatie. Adultii, in schimb, au semnat ca nu doresc sa ramana internati si au parasit spitalul imediat ce au primit ingrijirile medicale de urgenta.
2012 a fost un an secetos, in care si ciupercile au fost mult mai putine. Este motivul pentru care si numarul imbolnavirilor provocate de consumul ciupercilor necomestibile
a fost mult mai redus decat in alti ani. Cu toate acestea, medicii continua sa se confrunte cu indigestii si stari de rau cauzate de ciuperci.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.