În judeţul Brașov sunt peste 60 de puncte vulnerabile la vreme extremă

În judeţul Brașov sunt peste 60 de puncte vulnerabile la vreme extremă

0 153

Comisia mixtă de control constituită în luna iulie a constatat că aceste zone cu risc ridicat de distrugere se găsesc la nivelul drumurilor judeţene, naţionale, căilor ferate şi tunelurilor de cale ferată

Comisia mixtă de control constituită în luna iulie a constatat că aceste zone cu risc ridicat de distrugere se găsesc la nivelul drumurilor judeţene, naţionale, căilor ferate şi tunelurilor de cale ferată.
Comisia a verificat, în perioada 18-23 iulie, între altele, și balastierele din județ. Din cele 17 obiective verificate, 9 nu aveau activitate de exploatare.
În trei situații, însã, în zona de protecție a cursului de apã sau a digurilor se aflau: un depozit de apã tehnologicã, la Teliu, unul de agregate minerale și deșeuri la Feldioara și un depozit de deșeuri provenite din demolãri, la Săcele. Pentru toate cazurile s-a dispus dezafectarea în regim de urgență, spune Marian Rasaliu, prefectul Braşovului.
Cele mai multe puncte vulnerabile – 26, sunt la nivelul cãilor ferate ăi 2 la nivelul tunelurilor de cale feratã, 13 sunt în zona țiilor hidrotehnice cu rol de apãrare împotriva inundațiilor de pe râurile interioare din județ, 12 pe drumuri judeþene și 10 pe drumuri naþionale.
La acestea se adaugã distrugeri de cãtre persoane necunoscute de echipamente hidromecanice în 45 puncte critice.
Autoritãþile fac demersuri la Ministerele Agriculturii, Dezvoltãrii Regionale, Transporturilor, Apelor și Pãdurilor, pentru alocarea banilor necesari proiectelor de investiþii la aceste puncte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.