In iunie votam din nou

In iunie votam din nou

0 178

N-am apucat sa ne dezmeticim dupa algerile parlamentare ca deja ne-asteapta altele, tot parlamentare, dar, de aceasta data ne vom trimite reprezentantii in Parlamentul European. Conform precizarilor facute de premierul Emil Boc, data cea mai probabila pentru alegerile europarlamentare este 7 iunie, dar ziua exacta va fi stabilita prin hotarare de guvern in cursul acestei saptamani.
Chiar daca data alegerilor nu a fost fixata inca, partidele s-au orientat deja spre cateva persoane care vor fi in fruntea listelor, care fie se impun, fie se completeaza in urma unei competitii interne mai mult sau mai putin simulate.
La PD-L de pilda, pare a fi pe baza de concurs. S-au inscris in competitie, pentru cele zece locuri eligibile, 90 de candidati, intre care fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu. Ea beneficiaza de sustinerea organizatiei de tineret a PD-L. La PSD, tinta pentru alegerile europarlamentare este de 15 locuri, a anuntat presedintele social-democratilor. Unul dintre aceste locuri ar putea fi al Anei Birchall, nevoita sa se retraga din cursa pentru camera Deputatilor in urma unui scandal sexual.
Liberalii s-ar multumi cu noua locuri de europarlamentari.
UDMR va candida impreuna cu Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania pe aceeasi lista, unde prima pozitie este deja stabilita pentru László Tökés.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.