In iunie se ieftineste painea

In iunie se ieftineste painea

0 54

Dupa focul automat de scumpiri care a afectat tara noastra, inceputul verii poate sa aduca o veste buna milioanelor de romani care fac fata tot mai greu lanturilor de scumpiri. Datorita faptului ca graul din noua recolta, care incepe din iunie, va fi cu cel putin 25 % mai ieftin decat cel comercializat in prezent pe piata, pretul painii s-ar putea ieftini.
„Pretul graului din recolta de anul trecut a inceput deja sa scada, toata lumea vrea sa vanda pentru ca se stie ca un grau dintr-o recolta noua este mai ieftin. In ultimele saptamani, pretul graului a scazut cu 0,07 lei pe kilogram, ajungand la 0,850 lei la moara”, a declarat presedintele Rompan, Aurel Popescu
Dupa anul trecut, peste 60% din culturile agricole au fost distruse de seceta, tara noastra a obtinut o productie de grau de trei milioane de tone, fiind apreciata de specialisti drept cea mai mica din 1940. Pentru productia din acest an specialisti au estimari diferite. Astfel, in timp se oficialii ministerului spun ca este foarte posibil ca in acest an sa se obtina „o productie de grau de exceptie”, reprezentantii fermierilor sunt mai rezervati si cred ca este prea devreme pentru a estima productia de grau din acest an. Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Gheorghe Albu, a declarat ca ministerul din care face parte se asteapta la o medie de 4.000 de kilograme de grau la hectar, ceea ce ar insemna o productie de sapte-opt milioane de tone.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.