In iulie preturilor de consum in crestere!

In iulie preturilor de consum in crestere!

0 72

O luna de vacanta, cu o agricultura care va depasi cu mult in rezultate anul 2007, luna iulie nu ne-a lasat si tot a pompat in sus preturile. Sigur gazul metan si energia sunt primcipalele cauze.
Cresterea preturilor de consum a fost in luna iulie de 0,69%, rata anuala a inflatiei ridicandu-se astfel la 9,04% – cea mai inalta din ultimii trei ani. Ea a fost determinata indeosebi de scumpirea gazelor naturale si a energiei electrice, iar cele mai importante scumpiri s-au inregistrat la marfurile nealimentare.
Cresterea preturilor s-a inregistrat la marfurile nealimentare si a fost de 2,31% – nimic surprinzator daca amintim de cresterea pretului la gazele naturale de 12,53% si a energiei electrice de 4,51%.
Marfurile alimentare pe ansamblu s-au ieftinit in luna iulie cu 0,68%. Dintre alimente, cartofii s-a ieftinit cel mai mult, pretul acestora scazand cu aproape 13%. Painea s-a scumpit cu 0,15%. Fructele proaspete s-au ieftinit cu 11,22%. Serviciile s-au ieftinit in luna iulie in medie cu 0,3%.
Daca nu luam in calcul produsele ale caror preturi sunt reglementate, cresterea preturilor de consum in luna iulie ar fi fost de 0,01% in loc de 0,69%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.