In Europa, cu coada ridicata

In Europa, cu coada ridicata

0 243

Am intrat in Europa cu sindromul caprei raioase: ca vai de noi, dar cu coada ridicata! Ofuscati atatia amar de ani de taxele de viza, de cozile de la ambasadele statelor membre si de iesirile din tara ce semanau a evadari din penitenciar din cauza controalelor din vami, ne-am trezit noi insine, stimulati de viagra integrarii, ca restrictionam accesul in Romania.


Primarul de la Giurgiu, inspirat fie de noptile de amor, cand insotit de Basescu calca stramb platind in avans diverse taxe, fie de manualul de istorie, episodul Marasesti – “pe-aici nu se trece”, s-a apucat sa perceapa taxe de ecologizare! C-o fi vrut sa-si inverzeasca buzunarele, c-o fi fost fiola prea verde, ca o fi avut primarul vreun vis in noaptea de boboteaza, greu de spus! Cert este ca am avut razmerita la granita. Sute de tiruri au incremenit, nevrand sa plateasca inventia primarului de Giurgiu, devenit brusc un impatimit al ecologiei.


Lucian Iliescu s-a dovedit un trend-setter in moda trecerii granitei: cativa intreprinzatori s-au postat la Vama Nadlag cerand aceleasi faimoase taxe de ecologizare! Ce preocupare pentru natura! Uimiti de zelul verde crud cu parfum de micsunele, oficialii europeni ne-au somat sa ne potolim!


A fost necesara interventia Bruxellesului ca pornirile ecologice sa fie inabusite!Europo, sase ca am intrat!


Si Parlamentul European o sa simta adieri tricolore! Cu Vadim al nostru-n frunte vom avea victorii multe! Cei cinci parlamentari peremisti au permis formarea unui grup parlamentar de extrema-dreapta! Eh, oare sala de sedinte din PE are balcon? Intreb si eu asa, poate calca Patapievici pe-acolo!Altfel, o sa vada ei, europenii sedinte, o sampanie, un suierat, o injuratura, o pancarta, sa deprinda si ei acquisul dambovitean, ca noi de cel european suntem preaplini!


La toate astea le pune capac Monica de la Justitie care l-a parat pe seful ei Calin la Bruxelles, ca nu prea are pofta de starpit coruptia. Pai, mai, a cui e treaba asta si cum poate premierul sa se puna cu toate instantele de judecata din tara? E asa de Tariceanu? Parca nu demult i se spunea in scarba si cu sictir Moliceanu! Si ce propune Monica? O clauza de salvgardare? Ar fi una, pe langa chestia cu capra raioasa le-aratam europenilor si faza cu capra vecinului, ma rog, a premierului! Avem multe de impartasit!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.