IN ELVETIA, HOTII CAND SUNT PRINSI, PLATESC!

IN ELVETIA, HOTII CAND SUNT PRINSI, PLATESC!

0 99
 
Wegelin & Co., cea mai veche bancă din ElveÅ£ia, fondată în 1741, a recunoscut că a ajutat mai mulÅ£i cetăţeni americani bogaÅ£i să ascundă active de peste 1,2 miliarde de dolari pentru a evita plata taxelor, instituÅ£ia financiară urmând să fie sancÅ£ionată cu 74 milioane de dolari, potrivit CNN Money, Wegelin a pledat „vinovat" la acuzaÅ£iile de conspiraÅ£ie în vederea evaziunii fiscale. Banca a recunoscut că a ajutat peste 100 de contribuabili americani să-ÅŸi ascundă activele de Fisc în perioada 2002-2011.
Trei bancheri ai Wegelin au fost de asemenea puşi sub acuzare pentru că ar fi participat la conspiraţie.
Cei trei locuiesc în ElveÅ£ia, iar reprezentanÅ£ii procuraturii din New York au refuzat să precizeze dacă autorităţile americane vor solicita extrădarea bancherilor.
Guvernul SUA a început acum mai bine de patru ani o campanie de repatriere ÅŸi fiscalizare a averilor ascunse în conturi din străinătate, primele bănci luate în vizor fiind cele elveÅ£iene. Primul mare succes înregistrat de Washington a fost înÅ£elegerea încheiată cu grupul UBS ÅŸi guvernul elveÅ£ian, în urma căreia banca a acceptat plata unor amenzi de 780 milioane de dolari ÅŸi divulgarea identităţilor mai multor clienÅ£i americani.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.