In directie gresita, dar continuam

In directie gresita, dar continuam

0 126


Nicio saptamana fara sondaj, pare a fi deviza diverselor institute pentru sondarea opiniei publice, rasarite ca ciupercile dupa ploaie, care mai de care mai ciudate.


Ultima consultare, mai mult sau mai putin reala, a opiniei publice, apartine Asociatiei pentru Transparenta si Libertate de Exprimare. Aceasta a dat publicitatii rezultatele, interesante, ale unui sondaj din care reiese ca romanii cred ca ne indreptam intr-o directie gresita, dar totodata nu numai ca nu-si schimba optiunea electorala, dar o mai si rotunjesc in plus de la un sondaj la altul.


Parafranzand un imn fotbalistic, mottoul romanilor pare a fi “pedisti pana la moarte si dincolo de ea”. Dar sa nu ne pierdem speranta. Si cu PSD parea a fi la fel.


Revenind la sondaj, 48,3%, apreciaza ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce 39,9% considera ca lucrurile merg intr-o directie buna.


Totodata, optiunea de vot a romanilor se indreapta, in proportie 38,1% spre Partidul Democrat care ocupa, de departe, primul loc in preferintele electroratului. Pe locurile urmatoare se situeaza PSD cu 23,8%, PNL cu 9,7%, PNG cu 6,9%, PRM cu 6,5% si UDMR cu 5%.


Analizand doar primele doua variante de raspuns la cele doua intrebari, concluzia ar fi ca ne indreptam intr-o directie gresita si intentionam s-o tinem tot inainte.


Pe de alta parte s-ar putea concluziona ca doar sustinatorii PD cred ca ne indreptam intr-o directie buna, ceea ce-i face sa-si mentina optiunea.


Apare insa o noutate:Geoana premier! Ce interesant!


Ghici cine a comandat sondajul?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.