În curând se va da cep butoaielor cu bere : începe Oktoberfest...

În curând se va da cep butoaielor cu bere : începe Oktoberfest 2018!

0 182

În perioada 6- 16 septembrie, la Brașov se va desfășura ediția a 10-a a Festivalului Oktoberfest. La împlinirea a 10 ani de la prima ediție, organizatorii promit multe atracții și surprize, celor care vor veni să deguste specialități culinare românești și bavareze să savureze numeroasele sortimente de bere. La ediția din acest an, și-au anunțat prezența numeroși oaspeți din țară dar și de peste hotare, chiar și din Australia. Printre invitații de marcă se numără și raportorul guvernului german pentru România. Organizatorii se așteaptă să se depășească numărul de 500 de mii de vizitatori, Oktoberfest Brașov fiind primul festival ca mărime și importanță, în afara Germaniei, depășind chiar și vestitul Oktoberfest din Austria. Anemona Hermeneanu, din echipa organizatorilor, ne-a spus că au fost pregătite multe surprize pentru cei vare vor veni la Oktoberfest, inclusiv 10 mii de premii oferite de Ciucaș!
La ediția din acest an, sunt pregătite două corturi : unul având 3400 mp și altul de 1000 mp. Organizatorii festivalului Oktoberfest 2018 vor pune la dispoziția vizitatorilor două corturi și alte spații, însumând 11 mii de locuri la mese. În premieră, se va putea consuma sortimentul Malzbier, produs de Ciucaș, în ediție limitată. Se așteaptă depășirea recordului de anul trecut, când s-au consumat o mie de hectolitri de bere. Antrenul va fi întreținut de formații din Germania sau Austria. De remarcat că vor veni la festival și cei de la Carul cu Bere din București, pentru a aplica la Oktoberfest Brașov 2018.

Pe locul tradițional, fostul Stadion Municipal, se fac ultimele pregătiri, pentru ca marea sărbătoare anuală să se desfășoare în bune condiții (foto). Deschiderea festivalului va fi joi, 6 septembrie, când, după tradiție, se va organiza o paradă, din dreptul Aro Palace, pe traseul Primărie – Iuliu Maniu – Strada Lungă, cu 15 trăsuri, 100 de pedeștrii și 3 fanfare. Tot joi, în jurul orei 17,00, se va da cep tradiționalului butoi cu bere. Programul festivalului va fi zilnic, până la ora 24,00.
La inițiativa organizatorilor tradiționalului festival, se vor pune bazele unei asociații a organizatorilor Oktoberfest din întreaga lume.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.