In curand apa calda de la CET?

In curand apa calda de la CET?

0 165

Pe lista societatilor beneficiare ale viitoarei ordonante prin care Guvernul pregateste stergerea datoriilor acumulate de 26 de centrale termice din tara, pana la 30 iunie 2009, in suma totala de 536,4 milioane lei, justificand decizia prin asigurarea furnizarii agentului termic pentru cinci milioane de abonati, se afla si CET Brasov, care va beneficia de cea mai mare scutire, in valoare de 97,3 milioane de lei.

„Obligatiile fiscale principale ale operatorilor economici care presteaza serviciul public de alimentare a populatiei cu energie termica, in sistem centralizat, reprezentand impozite, taxe, contributii si taxa pe valoarea adaugata aferenta alocatiilor bugetare, datorate sau datorate si amanate potrivit unor acte normative, conform evidentei fiscale la data de 30 iunie 2009 si neachitate, se scutesc la plata”, se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.

Conform actului normativ, obligatiile fiscale principale catre fondul de risc aferente imprumuturilor externe garantate sau subimprumutate de stat, conform evidentei contabile a Ministerului Finantelor la 30 iunie 2009, precum si cele amanate si neachitate vor fi de asemenea scutite la plata.
Aceeasi facilitate va fi aplicata si pentru obligatiile fiscale accesorii aferente datoriilor, exceptie facand doar impozitele si contributiile cu stopaj la sursa, pentru taxa pe valoarea adaugata datorata in vama si accesoriile calculate la acestea. Concomitent cu anularea datoriilor vor fi suspendate procedurile de executare silita a creantelor fiscale aferente obligatiilor.

Ca sa nu o mai lungesc, ne aflam in pragul prezidentialelor si poporul, pe langa circ, are, totusi, nevoie si de un colt de paine. Si ce ocazie mai buna ar fi decat asta cu apa calda, dupa ce l-ai tinut la copaie si lighean mai mult de trei luni. Astfel se naste speranta ca, pe la inceputul lui octombrie, sa ajungem sa ne spalam normal prin baile noastre, nu pe la cunostinte mai procopsite si cu centrala de apartament sau baie la casa.
Sa speram ca cei de la CET nu se vor apuca tocmai acuma de revizie tehnica. Pentru asta au avut destul timp.
Dar mai stii ca nu i-a prostit vacanta asta cam prea mare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.