In Congresul american, interese… doar aparent murdare? Audierea viitorului ambasador în România,...

In Congresul american, interese… doar aparent murdare? Audierea viitorului ambasador în România, Adrian Zuckerman!(1)

0 91

Cine a urmărit ședința de confirmare a lui Adrian Zuckerman din New Jersey pentru poziția de ambasador al SUA la București, (si dl. L.Hartman a urmarit-o) aceasta nominalizare (blocată de peste 12 luni de către criticul implacabil și anti Trumpist vocal, senatorul Bob Menendez, a lasat de înțeles că drumul viitorului ambasador american de la Washington la București inca mai poate fi facut foarte lung și plin de neprevăzut…
Sub președinția senatorului Risch de la Comisia pentru relații internaționale, sesiunea de confirmare a patru persoane, nominalizate de către președintele Trump pentru poziții de ambasador în diverse țări ale lumii a fost scena unui „spectacol”uneori jalnic de politică americană.
Cel mai important membru al comisiei, senatorul democrat Bob Menendez aparent nu a menajat pe nimeni… Desi „ținta” lui era foarte bine precizata!
Adrian Zuckerman, propus pentru Romania, s-a prezentat extrem de emoționat. S-a văzut clar că nu are experiența unor astfel de situații pline de presiune, iar istoria sa românească a „umanizat” și mai mult starea emotivă pe care vizibil o arăta. Plecat din București în fragedă pruncie,la 10-12 ani, amintind despre părinții săi cu origini romnesti care nu mai sunt în viață, Adrian Zuckerman ne-a arătat o fațetă complet nouă pentru profilul ultimilor doi ambasadori, gomoși și stricați la limbă, perfect integrați în mecanismul practicat frecvent,de insultă permanentă la adresa României. Omul Zuckerman este evident diferit de falsurile colorate precum afaceristul  Gittenstein și carieristul Klemm. În cuvântul său de deschidere, Zuckerman aproape că … nu a criticat România, iar atunci când a vorbit despre corupție (obligat de otodoxia ideologică lipsită de imaginație de la Washington…), vocea sa nu s-a modulat după veninul tipic activiștilor sociali de la București. 
Simplu spus, dacă va fi confirmat, Zuckerman nu va fi activist Soros, se pare, blestem nu doar pentru Romania! Altfel spus, probabil ca nu va avea ura acestora la adresa României, bine renumerată in ultimii ani, Si nici nu va prezenta tarele de caracter ale foștilor ambasadori, care înjurau România în fiecare zi, iar pe ușa din dos apărau interesele „americane”, promovând pe din dos exact traficul de influență pentru care clasa politică românească a fost decimată de DNA.

Subiectul anticorupție, în audierea lui Zuckerman
În timpul sesiunii comisiei senatoriale în cazul României, sperjurul Menedez a preluat mantra cu privire la corupție, dar a plasat-o
în contextul… abil al apărării intereselor companiilor mericane, care, 
conform senatorului, se plâng de abuzuri ale administrației românești, centrale sau locale. Interesantă nuanță, căci despre abuzurile împotriva companiilor românești de către aceleași autorități, se pare că senatorul democrat nu prea a auzit sau a ales să le ignore complet. Căci nu poți să dai in lupta împotriva corupției în România, dacă vezi abuzuri doar… împotriva companiilor americane , ignorând abuzurile împotriva
tuturor companiilor care activează în România.

Corupția nu alege nici rasa, nici sexul și nici naționalitatea victimelor sale.
Lupta anticorupție ar trebui, macar în teorie să facă la fel.

Din nefericire pentru Adrian Zuckerman, un om neobișnuit cu meandrele sângeroase ale „războiului ideologic” care se poartă de la instalarea lui Trump la Casa Albă, acesta a fost obligat să asiste la atacurile violente, asasine împotriva tuturor celor nominalizați. Pentru a pune sare pe rană, Menendez a dat substanță atacului  care l-a suportat Zuckerman, înca de acum un an, exact atunci când senatorul avea nevoie de un motiv valid pentru a îi bloca nominalizarea. Menendez nu s-a dezmințit nici la această noua sesiune de confirmare, făcând aluzie la aceasi stupida  „poveste” …
Acuzat de o fostă secretară pentru presupus … limbaj indecent, Zuckerman a trecut, devenind și el victimă colaterală a războiului american dintre sexe, depasind purgatoriul halucinant al unor astfel de acuzații.
Acoliții ideologici ai lui Menendez din România au triumfat la momentului atacului, căci anti trumpismul activiștilor cu corupția în gură de la ambasada SUA din București  primeaun balon de oxigen. Dacă cineva nu sție, activiștii anticorupției din România sunt profund anti Trump, 
promovând toate minciunile spuse de neo-marxiștii din SUA, pentru a prezenta pe președintele american ca fiind rasist, homofob, sexist și desigur corupt… Un astfel de episod s-a întâmplat și în sala de audieri. 
Pentru România este cu atât mai importantsă înțeleagă ceea ce a avut loc
cu adevărat în timpul acestor secvențe de teatru absurd american, de o violență oratorică care întrec până și stigmatizatele clișee nationaliste. 
Subliniem aceasta pentru că ele riscă să șubrezească poziția viitorului ambasador al SUA, permițând continuarea sabotajului permanent făcut de mulții ideologi ai luptei anticorupție atât americani cât și români.Un viitor ambasador deja „slabit” va crea condițiile unei dominante politici partizane anti americane pe întreg spectrul politic local.
Rezultatul va fi continuarea distrugerii intereselor americane atât la București cât și în regiune… (urmare in numarul de maine)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.