În comisiile Parlamentului s-a votat eliminarea supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor...

În comisiile Parlamentului s-a votat eliminarea supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time

0 84
(FILES) A picture taken on May 2, 2006 of an Albanian service station employee holding a fuel pump at a petrol station in Tirana.Oil prices struck a record high of 109.20 dollars per barrel on March 11, 2008 after the dollar hit a fresh all-time low against the euro, traders said. The euro reached a record high of 1.5495 in European trading, while a weaker US currency increases demand for dollar-denominated oil as it becomes cheaper for buyers using stronger currencies. AFP PHOTO FILES / GENT SHKULLAKU

Secretarul general al PNL Robert Sighiartau recunoștea ieri pe pagina sa de faceboock că în Camera inferioară a Parlamentului s-a decis în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci supraimpozitarea contractelor part-time şi supraacciza la carburanţi.

Liberalul se laudă cu un lucru care le va aduce mari probleme la Buget. Acesta spune că ,,Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo.
Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă„.

Amintim că statul strângea anual la buget din supra-acciză circa 3,4 miliarde de lei, potrivit datelor oficiale.
Nu e clar cum va acoperi guvernul  liberal această gaură în proiectul de buget din 2020. Eliminarea supraccizei la carburanți – spun iniţiatorii priectului – va ieftini cu 30-40 de lei fiecare plin de benzină.
S-a mai văzut multe previziuni care nu s-au împlinit. Comercianții au „grijă” să mimeze ajustare prețului, așa cum au făcut de exemplu cînd s-a redus TVA.

De asemenea, Comisia a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.
Legea a fost adoptată tacit în urmă cu o lună și jumătate de Senat, aflându-se de atunci în forul decizonal, Camera Deputaților.
Comisia, dominată de PSD a decis ieri și aceste eliminări.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.