In CD Nastase malefic pentru Anastase!

In CD Nastase malefic pentru Anastase!

0 66

Culmea in Parlamentul Romaniei – cearta pe scaun si influente „malefice” ale fostului premier fata de actualul presedinte al CD, Roberta Anastase.
Conducerea Camerei Deputatilor discuta la sedinte despre pozitia scaunelor in sala, despre cine si cum le ocupa. Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase are „alergie” la Adrian Nastase si se muta de cate ori apare. „Stau unde vreau. Nastase este obisnuit sa-si exercite puterea prin formalisme”, a rabufnit Anastase. Nemultumit ca a fost mutat de pe locul lui, Nastase ii raspunde: „O intimidez poate doar din punct de vedere intelectual”.

Conform unor surse parlamentare, Anastase ar fi facut o cerere la grupul parlamentar PSD-PC pentru a-si schimba locul in sala Biroului Permanent, astfel incat sa stea cat mai departe de Adrian Nastase. Motivul? Colegii de sedinta sustin ca Nastase face comentarii si glume ironice la adresa presedintei Camerei Deputatilor.

In sala de sedinta a Biroului Permanent, presedintele Roberta Anastse si vicepresedintele Adrian Nasstase stau unul langa celalalt. Membrii conducerii Camerei, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, au declarat ca Roberta Anastase este deranjata de comentariile si glumele ironice facute de Nastase la adresa ei.

Conform spuselor colegilor de sedinta, la ultimele doua intalniri ale Biroului Permanent, Anastase s-a mutat pe alt scaun. Vicepresedintele PSD a observat gestul lui Anastase si s-a mutat mai aprope de aceasta. Roberta Anastase, exasperata de glumele lui Nastase, ar fi solicitat ajutorul colegilor de la grupul parlamentar al PSD.

Problema scaunelor

In sedinta Biroului Permanent de miercuri, deputatii au dezbatut intens timp de 45 de minute pozitia scaunelor din sala de sedinta si cine si cum le ocupa. Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a declarat, la finalul sedintei, ca mutarea lui Anastase a fost o decizie neprincipiala, care l-a deranjat pe Adrian Nastase.

In schimb, Anastase a declarat ca este dreptul ei sa stea unde doreste: „Stau unde vreau. Stau in general langa cei cu care lucrez bine, asa ca am decis sa ma asez langa doi vicepresedinti care isi fac treaba: Ioan Oltean de la PDL si Daniela Popa de la PSD+PC. (…) Unii se tin de formalisme, altii de treaba, pe Adrian Nastase il interesa subiectul asezarii in sala foarte tare. Nastase este obisnuit sa-si exercite puterea prin formalisme”.

In replica, Adrian Nastase a comentat scurt si ironic: „Nu am avut nicio altercatie cu doamna presedinte. S-ar putea s-o intimidez poate doar din punct de vedere intelectual”.

In final, s-a stabilit ca locul Robertei Anastase sa fie intre cei doi vicepresedinti Daniela Popa, PC si Ioan Oltean PD-L.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.