In cazul Coldea nu este vorba de politie politica

In cazul Coldea nu este vorba de politie politica

0 134

SRI ar fi trebuit sa finalizeze ancheta interna privind cele doua note scrise de adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, referitoare la trei judecatori ai Curtii Constitutionale, care au fost prezentate public de liderul PSD, Mircea Geoana. Miercuri, directorul SRI, George Maior, va trebui sa prezinte concluziile acestei anchete.


Dupa avizul negativ al Curtii Constitutionale la propunerea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ca seful statului a cerut date de la SRI referitoare la judecatorii Curtii, liderul social-democrat spunand ca acestia au fost santajati. In sustinerea celor afirmate, Geoana a prezentat doua note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situatia dosarelor a trei judecatori, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu si Ion Predescu.


Ulterior, Nicolae Cochinescu i-a trimis o scrisoare liderului PSD in care a sustinut ca nu a fost santajat, iar CNSAS a decis ca Aspazia Cojocaru nu a facut politie politica, schimbandu-si decizia initiala, in urma unei contestatii a acesteia.


In urma declaratiilor lui Geoana, George Maior si Florian Coldea au fost audiati la Comisia parlamentara pentru controlul SRI, Maior anuntand inceperea unei anchete interne in cadrul serviciului de informatii. Florian Coldea a negat acuzatiile lui Geoana, sustinand ca insemnarile erau simple note de birou, de uz intern.


La un post tv, George Maior a recunoscut ca nu-i era strain faptul ca adjunctul sau Florian Coldea s-a interesat de dosarele celor doi judecatori, insa a afirmat ca nu stie cum au ajuns notele scrise de acesta la liderul PSD Mircea Geoana. Directorul SRI a mai spus ca este posibil sa existe sanctiuni pe mai multe linii in cadrul serviciului.


Comisia parlamentara de control al SRI a decis sa-i audieze miercuri, 2 mai, la ora 12,00, pe Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI si pe generalul de brigada, Ionel Marin, adjunct, presedintele comisiei Radu Stroe trimitand, in acest sens, o scrisoare directorului SRI George Maior.


Directorul SRI a declarat ca rezultatele preliminare ale anchetei interne SRI in privinta scandalului „biletelul Coldea”, pe care le va prezenta public miercuri, arata ca nu a fost vorba de politie politica.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.