In Casa lui Dracula o Flacara violeta

In Casa lui Dracula o Flacara violeta

0 103

Flacara violeta si implicarea fortelor oculte in lupta prezidentiala din Romania continua sa faca ecou in presa mondiala. Agentia AP dedica un amplu material subiectului, intr-o analiza dedicata acestui fenomen atat in Romania, cat si in tarile vecine din Balcani.
„A fost unul dintre competitorii de varf ai alegerilor prezidentiale inlaturat din cursa de un parapsiholog din umbra recrutat de adversarul sau?”, se intreaba ziaristii de la AP, preluati de The Huffington Post.
Aceasta afirmatie ar fi considerata ridicola in majoritatea tarilor europene. Dar aici, in Romania, casa lui Dracula si a altor traditii oculte, afirmatia lui Mircea Geoana potrivit careia a pierdut alegerile din cauza ‘atacurilor energetice’ a devenit subiect de dezbateri in intreaga tara.

„Aparitia lui Aliodor Manolea langa Basescu a relansat dezbaterea”
Daca la inceput publicul a luat in deradere afirmatiile fostului ministru de externe, publicarea unor poze cu parapsihologul Aliodor Manolea in apropierea lui Basescu, in perioada campaniei electorale, i-a facut pe romani sa se intrebe daca intr-adevar presedintele a aruncat un blestem asupra rivalului sau.
Domeniul de expertiza al lui Manolea este controlul mental, clarviziunea si transa hipnotica, potrivit Asociatiei Romane de Psihologie Transpersonala.
Presupusul rol al lui Manolea in aceste alegeri evoca traditii seculare unde deochiul, vrajitoarele si alte forte misterioase sunt folosite pentru a lansa atacuri energetice asupra adversarilor, secatuindu-i de fortele vitale.

„Traditia deochiului si prezentul<"/b>
Fostul dictator Nicolae Ceausescu era atat de speriat de psihologi, considerandu-i o amenintare la adresa comunismului, incat a desfiintat departamentele de psihologie din toata tara. In 1982, a dezlantuit o adevarata prigoana impotriva peroanelor care practicau meditatia transcendentala.
In Serbia vecina, colonelul Ljubodrag Stojadinovici, fost purtator de cuvant al armatei, a fost demis dupa ce a dezvaluit existenta unei unitati parapsihologice in anii ’90, sub presedintia lui Slobodan Milosevici, responsabila cu lansarea de atacuri psihice asupra Statelor Unite si a altor inamici.

„”Grupul 69”,” in care activau, potrivit lui Stojadinovici, inclusiv ghicitori si vrajitori, pretinde ca a generat „pierderi grele” dusmanilor, inclusiv doborarea unor avioane. El a afirmat ca una dintre sarcinile principale ale grupului era capturarea a cel putin unui dusman major al sarbilor – presedintele SUA, spre exemplu.
Afirmatiile lui Stojadinovici nu au fost dezmintite nici de guvernul sarb, dar nici de armata.
Si despre liderul sarb din Bosnia, Radovan Karadzici, se stie ca participa la activitati paranormale si credea in vrajitorie. Judecat in prezent pentru crime de razboi de Tribunalul de la Haga, el a fost arestat in Belgrad, in 2008, deghizat in guru New Age.
La sud, fostul premier macedonean Ljubco Georgievski a angajat un parapsiholog si medium denumit Mina, pe post de consilier. Unii macedoneni – care recurg frecvent la ghicitori – cred ca Mina l-a ajutat de Georgievski sa evite declansarea unui razboi civil intre slavii si albanezii din tara.

„Norocul si destinul”
Reputatul psiholog roman Aurora Liiceanu afirma ca regiunea ramane un teren fertil pentru raspandirea acestor superstitii.
„Aceasta societate este inclinata spre irational. Este o cultura de oameni superstitiosi. Norocul are un rol mare aici, este o forta. Norocul si destinul”, afirma ea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.