In Camera Deputatilor, PDL a spart cutume si a desfiintat Opozitia

In Camera Deputatilor, PDL a spart cutume si a desfiintat Opozitia

0 69

Camera Deputatilor a adoptat marti, un proiect de modificare a Regulamentului, propus de liderul grupului PDL Mircea Toader, prin care comisiile parlamentare ale acestui for legislativ vor putea avea maximum 41 de membri si nu 33 ca pana acum, relateaza Agerpres. In acest fel, puterea si-ar putea asigura controlul votului, in comisiile in care pana in prezent, nu dispunea de majoritate.
Este vorba de o modificare a articolului 40 alineatul 3 din Regulament. Decizia a fost luata cu 176 voturi ”pentru” si patru ”impotriva”. Adica coalitia a avut suficiente voturi pentru a-si impune pozitia sa discretionara.
In baza acestei noi reglementari, Toader a solicitat suplimentarea numarului de locuri la Comisia de buget-finante, de la 35 la 41. El si-a motivat cererea „avand in perspectiva discutarea bugetului si necesitatea unei dezbateri foarte largi”.
Propunerile democrat-liberalilor pentru locurile suplimentare ce revin PDL au fost deputatii Mihai Stroe, Mihaela Sandru si Cristian Burlacu, in timp ce independentii l-au nominalizat pe Valeriu Steriu.
Prin tot ce s-a intamplat in ultimele luni in Parlament si in special in Camera Deputatilor putem spune ca Democratia incepe sa devina o utopie de care este posibil, ca in curand, sa nu avem voie nici sa mai vorbim.

Nu Opozitia este slaba ci clasa politica!
Putem vorbi si despre faptul ca Opozitia este slaba. Asa este. Dar nota de slabiciune a Opozitiei este data tocmai de valoarea intregii clasa politice romanesti. Inca de la asezarea pe listele de candidati, functioneaza “parghii” care nu au nimic in comun cu valoarea, criteriile de competenta sau orientarea politica. De aici pleaca raul. Peste tot in lume – este inadmisibil ca un “ales” sa-si tradeze electoratul. La noi votul dat de cetateni este batjocorit in aceeasi masura ca si legea sau Constitutia. Normalul trebuie sa-si intre in drepturi: ai “migrat” – pierzi mandatul! Din totdeauna s-a stiut: un hot prins nu un negustor cinstit.
Regimul Basescu, sustinut de o masa amorfa, isi are radacini in structurile de forta si represiune ale Regimului Ceausescu. Vazand ce se intampla astazi am putea cadea in greseala de a regreta Regimul Iliescu. Este o mare eroare tocmai el fiind cel care a adus la Putere astfel de monstri. Iliescu si oamenii de care s-a inconjurat, au blocat procesul de democratizare a PSD si a vietii politice in Romania. Tocmai “metehnele” sale (sesizate inca din tinerete de insusi Ceausescu), amanarile, “tangoul” permanet in care a tinut societatea romanesca, sunt azi de vina pentru tot ce se intampla acum. Toleranta si compromisurile politice, multe din ele gratuite, au distrus o parte importanta din industrie, a trimis agricultura cu aproape un secol in urma si au produs monstri politici ca UDMR, UNPR sau PDL.
Consecintele se vad astazi. Un partid ca cel “birjarit” de Basescu a ajuns sa fie majoritar si sa faca ce vrea cu tara peste vointa electoratului. Poporul a vrut altceva – nu a dat atata Puterea PDL sau lui Basescu. Acestia au luat-o cu japca prin parghiile “democratiei originale” construite de Iliescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.