In ca cazul neprivatizarii, lichidare voluntara si la Nitramonia

In ca cazul neprivatizarii, lichidare voluntara si la Nitramonia

0 79

Societatea Nitroexplozives de pe platforma Nitramonia Fagaras va intra in lichidare voluntara, asemenatore celei de la uzina Tractorul, in cazul in care nu se va reusi privatizarea in aceasta saptamana.


Pana in prezent au fost cumparate trei caiete de sarcini pentru lictatia care va avea loc pe 20 iunie si se mai asteapta ca inca o firma sa-si manifeste faptic interesul pentru activul Nitramonia. Astfel, Austin Powder din Statele Unite, liderul mondial in explozivi, sociatatea Uzuc Ploiesti, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza si compania turca Nitromac, au cumparat deja caietele de sarcini, iar o patra compania, este vorba despre grupul italo-spaniol Maxam- Pravisani s-a aratat interesata de achizitionarea a 80% dintre actiunile Nitroexplozives. Trabuie spus ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului scoate pentru a doua oara la vanzare actiunile pe care le detine la Nitroexplozives, la prima infatisare neprezentandu-se nimeni.?


?


Presedintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu, s-a declarat sceptic in privinta privatizarii. „Faptul ca s-au cumparat caietele de sarcini pentru licitatia care are loc pe 20 iunie nu garanteaza si ca se vor depune si ofertele de cumparare”, a precizat Cupu. Totusi, pentru o garantare a? situatiei lor, sindicalistii fagaraseni au incheiat, la sfarsitul saptamanii trecute, (dupa ce au pichetat marti, 12 iunie, sediul Autoritatii de la Bucuresti) un protocol cu vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko, care stipuleaza ca, in cazul ratarii privatizarii, societatea Nitroexplosives va intra in lichidare voluntara, urmand sa fie vanduta mai apoi ca activ viabil. De asemenea, actul in cauza precizeaza si ca angajatii companiei vor fi disponibilizati si vor primi salarii compensatorii, dupa modelul care este in curs de aplicare la societatea Tractorul Brasov.


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.