In buna masura cancerul mamar poate fi evitat!

In buna masura cancerul mamar poate fi evitat!

0 165

Peste 40% din cazurile de cancer mamar si de colon ar putea fi evitate in tarile dezvoltate prin adoptarea unei alimentatii echilibrate, renuntarea la sedentarism si supravegherea atenta a greutatii corporale, potrivit unui raport recent.
Potrivit acestui raport, intitulat „Politici si actiuni pentru prevenirea cancerului”, 43% din cazurile de cancer de colon si 42% din cazurile de cancer mamar ar putea fi evitate in tarile dezvoltate.
In general, „aproximativ o treime din cele mai frecvente tipuri de cancer ar putea fi evitate in tarile dezvoltate” si „un sfert, in tarile in curs de dezvoltare”.
Aceste cifre nu includ cazurile de cancer provocate de fumat, care reprezinta aproximativ o treime din totalul acestora.
Studiul a fost realizat de asociatia franceza de caritate Fonds mondial de recherche sur le cancer si de National Cancer Institute din Statele Unite, care au analizat incidenta a 12 tipuri de cancer in patru state: Marea Britanie, Statele Unite, Brazilia si China.
Aproximativ 50 de recomandari au fost formulate de 23 de experti. Ele vizeaza, printre altele, interzicerea comercializarii produselor prea dulci sau prea grase in apropierea scolilor, diferentierea in mass-media a reportajelor medicale de cele de actualitate, eliminarea spoturilor publicitare pentru alimentele sau bauturile nocive pentru copii, construirea pistelor pentru biciclisti si a pasajelor pietonale etc.
Conform statisticilor oficiale, 12 milioane de noi cazuri de cancer au fost diagnosticate pe plan mondial in 2008. In acelasi an, 7,6 milioane de persoane au murit din cauza unei forme de cancer.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.