In Brasov, cursuri online recunoscute pe plan international

In Brasov, cursuri online recunoscute pe plan international

0 78

Brasovenii se vor putea bucura de acum inainte de recunoastere pe plan international. Ei se vor putea recalifica prin cursurile organizate in cadrul Colegiului Tehnic de Constructii si Arhitectura „Christian Kertsch„. Printre principalele meserii care vor putea fi poerfectionate aici se numara cea de pictor pe icoane pe sticla si de sculptor al balustradelor din lemn.


??????????? Colegiul brasovean face parte dintr-un proiect international initiat de Colegiul Gorseinon din Anglia prin care se urmareste centralizarea cursurilor online. Astfel, acelasi modul de cursuri vor fi predate si invatate de catre toti cursantii din toate cele 5 licee participante in cadrul acestui proiect.


??????????? Prof. Virginia Marinescu, directorul Colegiului Tehnic de Constructii si Arhitectura „Christian Kertsch” a explicat cum a fost demarat acest program?: „Povestea acestui proiect a inceput in urma cu doi ani, cand i-am contactat pe reprezentantii Colegiului Gorseinon din Anglia, care aveau initiativa unui proiect Leonardo da Vinci, «Life long Tearm Learning», si am trimis un CV si o prezentare a scolii noastre. Partenerii straini nu au raspuns imediat, insa anul acesta ne-au contactat si, pentru ca noi avem experiente in derularea unor astfel de proiecte, de tip Leonardo da Vinci, am fost alesi, ca unic colegiu din tara, pentru a participa la acest gen de proiect„.


??????????? D-na Marinsecu a mai adaugat ca fondurile de care dipsun sunt insuficiente pentru o buna desfasurare a acestui program, de aceea propunerile de finantare raman deschise?: „Fondurile acestui proiect nu sunt suficiente, totusi, pentru sustinerea din interior, asa cum ne dorim, a cursurilor pe cele doua niveluri, incepatori (cursuri de 30 de ore), in urma caruia se va obtine un atestat, si intermediar (de 120 de ore) unde se va obtine un certificat atestat de partea engleza. De aceea, noi ne-am dori sa se implice si sponsori pentru cele doua domenii la care ne gandim sa initiem cursuri, deoarece, pe langa fondurile asigurate prin Leonardo da Vinci, noi va trebui sa adaugam cei 20 %, fonduri din care vor trebui sustinute si pachetele de curs, plata profesorilor, de aceea un ajutor din partea sponsorilor ne-ar fi util”.


??????????? Cursurile incept in luna septembrie a acestui an.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.