In agricultura se poate si mai rau?

In agricultura se poate si mai rau?

0 78

Nu foarte multi romani stiu ca de la ineputul anului nici macar un program nu a fost lansat in agricultura romaneasca. Acest lucru se datoreaza faptului ca nici acum Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) nu este aprobat de catre CE.
Aflat in vizita la Bruxelles, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a discutat cu oficiali ai Comisiei Europene probleme legate de dezvoltarea rurala, sistemul de ecarisaj si eradicarea pestei porcine. Acesta a declarat ca partea romana a prezentat progresele realizate in domeniile sensibile amintite si a obtinut o confirmare in privinta aprobarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Potrivit ministrului agriculturii, aprobarea PNDR va fi anuntata oficial de catre Comisia Europeana in luna mai, insa Comitetul STAR (Committee on Agricultural Structures and Rural Development ) il va aproba, cel mai probabil, in data de 20 februarie.


Astfel, Ministerul va putea sa lanseze licitatiile de proiecte abia in luna martie.
Referitor la sectorul ecarisajului, oficialii europeni au fost asigurati ca firma concesionara a unitatilor de neutralizare a deseurilor (Consortiul Protan-Atev) isi va finaliza programul de investitii asumat prin contract.
In problema pestei porcine, ministrul Dacian Ciolos a spus ca prezentat la Bruxelles programul de eradicare si ca autoritatile nationale se pregatesc pentru achizitionarea unor vaccinuri performante.


Daca la seceta de anul trecu si la performantele de pana acum ale puterii se mai aduga si alte probleme in aceasta primavara, sigur fermierii romani o vor pune …de mamaliga in agricultura.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.