In aceasta saptamana se praznuieste pomenirea semnului cinstitei Cruci

In aceasta saptamana se praznuieste pomenirea semnului cinstitei Cruci

0 54

Ziua de 7 mai are o semnificatie aparte in credinta crestina. Se crede ca in anul 351, sfanta cruce s-a aratat pe cer deasupra Ierusalimului in dimineata zilei cu pricina, in timpul domniei imparatului Constantiu, fiul Sf?ntului Constantin.
In acea perioada crestinismul suferea numeroase schisme in interiorul sau pentru ca multi credeau ca Iisus a fost doar un om cu puteri supranaturale si nu a fost intr-adevar fiul lui D-zeu, motiv pentru care ortodocsii au devenit in multe colturi ale lumii o minoritate.
Legenda crestina spune ca in luna mai a anului 351 a aparut deasupra Ierusalimului o cruce luminoasa, care se intindea de la Golgota pana la Muntele Maslinilor, pe o distanta de aprox. 9 km, fiind pe cat de lunga pe atat de lata, stralucind mai tare decat soarele. O multime de oameni au iesit din casele lor si de la munca lor indreptandu-se spre biserici pentru a aduce slava lui Dumnezeu. Istoricul Sozomen scria ca aceasta minune a dus la convertirea multori pagani si iudei la crestinism.
Sfanta Cruce a ramas pe cer timp de 7 zile.
Aceasta minune este mentionata si in evangheliile uceniscilor lui Iisus, fiind considerata ca fiind cea de-a doua veniri a Mantuitorului pe pamant cand „semnul Fiului se va arata pe cer” (Matei 24:30).
Crucea este unul dintre cele mai importante obiective ale cultului nostru relativ (de veneratie).
”Cuvantul de cruce este sminteala pentru iudei, nebunie pentru pagani, dar pentru noi (crestinii) mantuire,” spune Sf. Apostol Pavel (1 Cor. I, 18, 23).

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.