IN 2013, JURNALISTII SCOTOCESC PRIN CENUSA CREMATORIILOR…

IN 2013, JURNALISTII SCOTOCESC PRIN CENUSA CREMATORIILOR…

0 117
Am citit aseara, cu placere si nostalgie varstnica, un excelent editorial ce isi …contrazice fericit ingrijorarile autoarei. Pentru ca Malina Anitoaiei…, deja o confirmata prozatoare si o publicista cu har, stie sa gaseasca cu mestesug calea spre "adancul sufletelor".
Sper, pentru talentul Domniei Sale, ca "drumul resemnarii" sa fie foarte departe!
 
" Prin anii ’90, mama dădea fuga la chioÈ™cul de ziare È™i cumpăra câte un jurnal doar pentru a citi vreun editorial scris cu nerv È™i îndemânare. Exista plăcerea de răsfoi paginile proaspete pentru că întotdeauna găseai un ziarist care avea ce spune, mergând, cât era omeneÈ™te posibil, până la esenÈ›a lucrurilor. Nu lipseau È™tirile de senzaÈ›ie dar opiniile aveau locul lor de gală, condeierii îÈ™i respectau crezul È™i scriau făcând onoare publicaÈ›iei.
Se nășteau nume pe care îÈ›i doreai să le cauÈ›i, să le citeÈ™ti însemnările. Nu È™tiu câÈ›i dintre semnatari absolviseră È™coli de jurnalism, timpul a dovedit însă că înmulÈ›irea, înmiirea jurnaliÈ™tilor cu diplomă, cum s–ar spune, nu a fost un succes pentru România.
Fabrica de È™tiriÈ™ti a dat o față vulgară României, i-a zugrăvit un chip retuÈ™at după imaginea petrecăreÈ›ului mahmur ,care se întoarce în zori la familie fără un ban în buzunar È™i pregătit de scandal. Am devenit un popor de mahalagii.
Din observatorii subtili È™i ironici (fără a fi maliÈ›ioÈ™i) am ajuns clevetitori de mahala. Ziaristul de opinie devine din ce în ce mai È™ters, obosit să se revolte, condamnat la tăcere, suspectat pe nedrept de ,,plafonare” ori teamă sau abandon. Dacă pentru a crede în Dumnezeu nu trebuie să absolvi o È™coală , e lucru clar că nici pentru a fi un gazetar adevărat nu ai nevoie de un certificat anume.
,,ProfesioniÈ™tii” au făcut o meserie din arta cuvântului, practicată pentru bani sau pentru interesul acelora care vor puterea politică.
Frazele înflăcărate (scrise cu har) nu mai ard palmele condeierului pentru că drumul resemnării e mai aproape de Dumnezeu decât s-ar aÈ™tepta cineva dintre noi să fie.
În 1993, gazetarii căutau în adâncul sufletelor. În 2013, jurnaliÈ™tii scotocesc prin cenuÈ™a crematoriilor…"(sursa:eXpress)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.