In 2010, Romania tot in recesiune!

In 2010, Romania tot in recesiune!

0 148

Economia Romaniei, despre care banca centrala spune ca iese din recesiune, se va contracta pentru al doilea an la rand, pe fondul somajului si a cresterii datoriei, a declarat pentru Bloomberg Neil Shearing, economistul pentru piete emergente al Capital Economics.
„Este prematur si putin ingrijorator sa vorbim despre revenire”, sustine Shearing. „In mod evident, perspectivele s-au imbunatatit, dar inca mai exista prea multe riscuri. Vedem o contractie economica de o jumatate de punct procentual, anul viitor”, a continuat analistul.
Guvernul Romaniei a anuntat ca economia a inceput sa-si revina, dupa ce productia industriala si vanzarile de retail au inregistrat rapoarte incurajatoare, iar contractia trimestriala a produsului intern brut a incetinit, scrie Bloomberg. Franta si Germania, tari pe care Romania se bazeaza in ceea ce priveste cererile de export si investitiile, au inceput sa iasa din recesiune in al doilea trimestru, fapt care i-a determinat pe analisti sa estimeze o recuperare in cele mai multe dintre statele est-europene pana la sfarsitul acestui an.

„Datoria va continua sa creasca si piata fortei de munca va continua sa se deterioreze, ceea ce mai departe va expune sectorul bancar”, a avertizat Shearing. „Exista prea multe incertitudini. Si, nu in ultimul rand, vedem o politica fiscala mai stricta anul viitor”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.