In 2010, mai putine zile libere

In 2010, mai putine zile libere

0 162

Cine va avea curiozitatea sa se uite pe calendarul anului viitor, adica 2010, va putea constata ca zilele de sarbatoare, cele declarate astfel oficial, inafara celor de sambata si duminica, nu vor mai fi unsprezece, ci doar patru. Si iata de ce.
Anul viitor, cele 11 zile libere acordate de stat se transforma in doar patru. Si asta pentru ca cele mai multe zile libere cad in zilele de sambata si duminica, astfel ca isi pierd titulatura de zile libere peste cele de sfarsit de saptamana
Astfel, 2 ianuarie 2010, a doua zi din noul an, pica intr-o zi de sambata. La fel si 1 Mai din 2010 va fi tot o sambata, iar Sfanta Maria Mare, de pe 15 august, va fi sarbatorita intr-o duminica.
Prima zi de Craciun, 25 decembrie 2010, pica intr-o sambata, iar a doua zi de Craciun, respectiv 26 decembrie, intr-o duminica.
Asadar raman libere doar 1 ianuarie 2010, a doua zi de Pasti, a doua zi de Rusalii si 1 decembrie 2010.
Doar patru zile din 11 libere! Cum vor mai sfarai gratarele la iarba verde? Iar, in asemenea conditii, minele de carbuni vor avea inca o sansa in plus in drumul spre faliment, caci se va vinde mai putin carbune pentru fript mici si carnati.
In plus, obisnuiti-va si pregatiti-va de multa munca pe bani ieftini si mai puþine vacanþe.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.