Impuscaturi in strada

Impuscaturi in strada

0 169

Cu o noapte inainte celei mai lungi – tecerea la ora de iarna – pe una din strazile din „buricul targului” Brasov s-au auzit focuri de arma usoara.
O patrula a Politiei Brasov se afla, in timpul rondului de noapte, pe o strada cu mai mulkte localuri, cum se intalnesc cam prea multe prin urbea noastra, cand le-a ajuns la urechi zvon de scandal si de „prisina di searta”. Oamenii legii s-au dus, cum le este menirea, sa vada despre ce este vorba.
Opt tineri, iesind dintr-un local si clatinandu-se ca frunza-n vant, faceau un scandal monstru, deranjand categoric linistea noptii. Politistul, insotit de colega de patrula, a dat sa intervina si sa-i legitimeze pe scandalagii, dar unul dintre acestia, in mod special si mai cu avant, s-a dat la politist. Acesta, inghesuit fiind, a scos arma din dotare si a tras mai intai un foc de avertisment in plan vertical, fara a-l potoli insa pe agresor, asa ca a tras inspre piciorul lui. Glontele i-a trecut celui tintit prin coapsa, atingandu-i artera femurala, si s-a oprit in gamba stanga a politistei.
Una dintre fetele iesite din local afirma ca politistul ar fi folosit in modul de a li se adresa formule cam neortodoxe, gen „care-i treaba, papusico”, ceea ce ar fi aprins in agresorul politistului focul cavalerismului, care, de fapt, a sarit prima data la politista. Dupa care a urmat restul distractiei.
Politistul a avut prezenta de spirit de a-i face, cu propria cravata, un garou ranitului, care i-a salvat acestuia viata.
Au aparut inca trei masini de patrulare, salvarea care a dus ranitii la spital si curiosii de rigoare, cu toate orele inaintate.
Sefii politistului care a tras focurile de arma declara ca acesta a actionat conform regulamentelor, iar vinovatii vor suferi consecintele.
Ranitul, dupa vindecare, va gusta putintel si din tortul articolelor Codului Penal.
Cum stam insa cu faptul ca, in unele localui, consumatorii mai sunt serviti si cu butoiul, nu numai cu galeata?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.